Latest Blog News: Διαβάζετε πάντα και τα ΣΧΟΛΙΑ των αναρτήσεων!

Φωτό μόνιμα στο προσκήνιο


Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF

Είμαι ο ekabitis και σήμερα θα σας δείξω πως να βάλετε μια φωτογραφία, η οποία θα είναι μόνιμα στο προσκήνιο. Αν έχετε ένα template με μεγάλα περιθώρια δεξιά και αριστερά από την κεντρική στήλη των αναρτήσεων, και θέλετε να το ομορφύνετε λιγάκι, μπορείτε να τοποθετήσετε μια εικόνα η οποία θα είναι μόνιμα στο προσκήνιο, ανεξάρτητα αν εσεις θα ανεβοκατεβαίνετε με το scrol του ποντικιού πάνω - κάτω.
Πως γίνεται αυτό; Με την προσθήκη ενός πολύ απλού widget.
Δείτε την εικόνα.


Πάμε λοιπόν να σας δείξω πως γίνεται.
Κατ' αρχήν θα πρέπει να αποφασίσετε ποια φωτογραφία θα βάλετε, και στη συνέχεια να την ανεβάσετε σε κάποιο image hοsting site, για να βρείτε το Url της.
Θα πρέπει επίσης να προσέξετε τις διαστάσεις της εικόνας. Να μην είναι δηλαδή πολύ μεγάλη, και σας κρύβει τις αναρτήσεις. Συνήθως διαστάσεις που "παίζουν" γύρω στο 160 x 160, είναι ότι χρειαζόμαστε.
Αν η φωτογραφία που επιθυμείτε να βάλετε είναι μεγαλύτερη, πριν την ανεβάσετε θα πρέπει πρώτα να την μικρύνετε.
Όταν γίνουν λοιπόν όλα τα παραπάνω, πάμε στον Πίνακα Ελέγχου (πρώην Πανόπτη) --> Διάταξη --> Προσθήκη gadget --> HTML/JavaScript, και προσθέτουμε τον παρακάτω κωδικό

<a style="display:scroll;position:fixed;top:5px;right:5px;" href="Link_To_An_Image" title="Image Name"><img src="http://Image_Url"/></a>

Τώρα κάνουμε τις αλλαγές μας.
Εκεί που γράφει href="Link_To_An_Image" με το πράσινο χρώμα, βάζουμε το link που οδηγεί η εικόνα, αν κάνει κάποιος πάνω της κλικ.
Στο title="Image Name", με το μπλέ χρώμα, βάζουμε έναν τίτλο της εικόνας.
Στο src="http://Image_Url", με το κόκκινο χρώμα, βάζουμε το direct link της εικόνας που πήραμε από το site στο οποίο την ανεβάσαμε.
Τέλος αυτό με το μοβ χρώμα, top:5px;right:5px;, μπορούμε να του ορίσουμε που ακριβώς, και σε ποιο ύψος θα μπει η εικόνα μας. Αν την θέλετε αριστερά, αλλάζουμε το right και γράφουμε left. Αν το θέλουμε ποιο κάτω, μεγαλώνουμε την τιμή του top, ενώ αν θέλουμε να έρθει ποιο κεντρικά μεγαλώνουμε την τιμή του right ή του left, ανάλογα την επιλογή που έχουμε κάνει.
Τέλος να σας πω ότι το συγκεκριμένο widget μπορούμε να το βάλουμε όσες φορές θέλουμε, αλλάζοντας βέβαια την θέση που θα μπαίνει κάθε φορά, έτσι ώστε να έχουμε ένα πολύ ωραίο και ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
Αυτό ήταν. Μην σας τρομάζουν τα πολλά λόγια που σας έγραψα. Στην πραγματικότητα είναι πολύ εύκολο.
Αν χρειαστήτε κάποια διευκρίνηση, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου πατώντας εδώ.
Γράψτε μου αν θέλετε και κάποιο σχόλιο, θα χαρώ πολύ.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλώ το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
© Copyright 2009-14 bloggertips.gr | All rights reserved. | Επικοινωνία | LK Magazine v2 from Lasantha | Πίσω στην ΚΟΡΥΦΗ | | Subscribe in a reader (Google,Yahoo κα)

* free blogger tips,tricks,gadgets,widgets,templates,themes,help,hacks,design,domains,xml,html,blogspot.gr *