Latest Blog News: Διαβάζετε πάντα και τα ΣΧΟΛΙΑ των αναρτήσεων!

Όλα τα e-mails σε έναν λογαριασμό


Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF

Σίγουρα ο καθένας από εμάς έχει περισσότερους από ένα λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Συνήθως περισσότερους απ' όσους μπορούν να μετρηθούν σε ένα χέρι.
Προσωπικά, έχω 8 + λογαριασμούς με διαφορετικούς providers συμπεριλαμβανομένων των Yahoo, Gmail, Freemail, mail, κλπ. Προς το παρόν, χρησιμοποιώ την "Αληλογραφία των Windows" (ή το "Outlook Express" αν προτιμάτε, για τους παλαιότερους των XP), για να ελέγχει όλους τους λογαριασμούς μου με μία εφαρμογή, δεδομένου ότι το καθιστά πιο εύκολο στη διαχείριση, καθώς δεν χρειάζεται να καταφύγω κάθε φορά σε όλες τις επίσημες σελίδες για να δω τα mail μου.
Όπως, όμως ήδη θα γνωρίζετε, (όσοι φυσικά το χρησιμοποιούν), ο κάθε λογαριασμός έχει τις ιδιαιτερότητές του, καθώς το προτόκολο pop3 του κάθε λογαριασμού, απαιτεί δικές του "πόρτες" για να συνδεθεί, πράγμα που καθιστά δύσκολη την ρύθμισή τους. Υπάρχουν επίσης ένα σωρό ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν για να μπορέσει να λειτουργήσει απρόσκοπτα.
Κάποιοι providers επίσης, δεν συνδέονται καν με pop3, αν δεν είσαι premium member.
Σε όλα αυτά θα αναφερθούμε σήμερα, καθώς υπάρχει μια ενναλακτική λύση. Η λύση αυτή ακούει στο όνομα Gmail της Google.
Με το Gmail, μπορείτε να λαμβάνετε ΟΛΑ σας τα mail, ανεξαρτήτως εάν αυτά είναι σε άλλο provider (π.χ. Yahoo,Aol,Hotmail κλπ. Επίσης δεν χρειάζετε να κάνετε καμία απολύτως ρύθμιση, καθώς το Gmail βρίσκει μόνο του τις "πόρτες" pop3 που χρειάζεται ο κάθε λογαριασμός, και ρυθμίζεται αυτόματα!
Έτσι έχετε 10 (π.χ.) λογαριασμούς, σε έναν! Συνδέεστε στο Gmail, και διαβάζετε ΟΛΑ σας τα mail!
Καλό ακούγεται έ;
Δύο πάρα πολύ μεγάλα πλεονεκτήματα που έχει αυτή η μέθοδος είναι:
1ον. Μπορείτε να τα διαβάσετε απ' οπουδήποτε βρίσκεστε, και έχετε πρόσβαση στο internet, και όχι μόνο από τον υπολογιστή σας.
2ον. Κρατάτε ένα web backup των mail σας, σε περίπτωση που crash-άρει ο υπολογιστής σας, και τα χάσετε όλα!

Αλλά πολλά είπαμε. Πάμε τώρα στη δράση.

Εξειπακούεται, ότι έχετε ήδη ένα Gmail λογαριασμό.
Συνδεθείτε λοιπόν με τον Gmail λογαριασμό σας και κάντε κλικ στο "Ρυθμίσεις" στην πάνω δεξιά γωνία.

Τώρα κάντε κλικ στην καρτέλα "Λογαριασμοί και Εισαγωγή" (1) και κάντε κλικ στο "Προσθήκη άλλου λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου" (2) στο πλαίσιο της "Λήψη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιώντας POP3:".

Τώρα θα παρουσιαστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο όπου μπορείτε να εισάγετε στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για το λογαριασμό που θέλετε να προσθέσετε.
Στη συνέχεια πατώντας "επόμενο", θα βρεθείτε στη σελίδα ρυθμίσεων του pop3.


Όπως προανέφερα, δεν έχετε να ανησυχείτε για τις ρυθμίσεις της pop και smtp του server σας, καθώς το Google θα προσπαθήσει αυτόματα να καθορίσει τους διακομιστές για εσάς, με βάση τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου!(3) Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης για το λογαριασμό.
Βάζοντας "τικ" στο κουτάκι (4), θα εμφανίζoται τα μυνήματα στα εισερχόμενα με μια επισήμανση, από ποιον server προήλθε το κάθε mail.

Έχετε επίσης την επιλογή να αφήσετε ένα αντίγραφο στον λογαριασμό σας, βάζοντας τικ στο πρώτο κουτάκι. Πατάμε "Προσθήκη λογαριασμού".
Μετά υπάρχει μια ρύθμιση, για το αν επιθυμείτε να μπορείτε να στέλνετε μυνήματα μέσω Gmail.


Κάντε την επιλογή σας και πατήστε επόμενο.
Στο επόμενο παράθυρο, γράφετε το όνομα το οποίο θα εμφανίζεται στον παραλήπτη.


Μετά εμφανίζεται μια ερώτηση σχετικά με ποιος θα είναι ο διακομιστής των μυνημάτων σας.
Τέλος η Google στο επόμενο παράθυρο, θα σας στείλει ένα mail επιβεβαίωσης. Πατώντας αποστολή θα σας έρθει με mail ένα link που πατώντας το θα επιβεβαιώσει την εγγραφή.


Στο τελευταίο παραθυράκι δεν χρειάζεται να κάνεται τίποτα. Είναι για να βάλετε έναν κωδικό, σε περίπτωση που δεν λειτουργήσει το link επιβεβαίωσης που θα σας σταλεί, αλλά δεν χρειάζεται να γίνει αυτό, καθώς μπορείτε να το ενεργοποιήσεται πατώντας απλά το link. Πάντως αν δεν λειτουργήσει το link, στο mail που θα σας σταλεί γράφει οδηγίες για το τι πρέπει να κάνετε.
Αυτό ήταν.
Τώρα οι λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα έρχονται κατ' ευθείαν στον Gmail λογαριασμό σας. Στην αρχή, άν έχετε αποθηκευμένα πολλά mails στον server σας, θα σας ξανασταλούν σωρηδών! Αν δεν τα θέλετε, μπορείτε να τα διαγράψετε.
Μπορείτε να επαναλάβετε την διαδικασία όσες φορές θέλετε, για να βάλετε όλους τους λογαριασμούς σας.Δυστυχώς, ένα μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορείτε να ρυθμίσετε το χρονικό διάστημα που θα μεσολαβεί για τον έλεγχο του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Αλλά κανείς δεν είναι τέλειος!

Είμαι ο ekabitis, και ελπίζω να σας άρεσε το post.
Αν θέλετε, αφήστε κάποιο σχόλιο.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

12 comments:

Ανώνυμος είπε...

Kαλησπερα φιλε μου...Πολυ χρησιμο το προγραμματακι σου...Αλλα εχω ενα προβλημα...Δεν μου δεχεται του λογαριασμους της yahoo...της hotmail ολα οκ...Στης yahoo μου λεει

Ο διακομιστής δεν επέτρεψε την πρόσβαση σε POP3 για τον κωδικό σύνδεσης και τον κωδικό πρόσβασης που δόθηκε.

Τι μπορω να κανω???

next_day είπε...

Τέλειο!!
Και πραγματικάήταν μεγάλο ζόρι μπες - βγες στους λογαριασμούς!!!!
Φίλε Αντάρτη,
εμένα με το yahoo μου το εκανε κανονικα παντως!
Καλημέρες!

ekabitis είπε...

Φίλε Αντάρτη, όπως του next_day, έτσι και μένα το δέχτηκε κανονικά τον λογαριασμό του yahoo.
Μήπως κάνεις κάποιο λάθος στην καταχώρηση του λογαριασμού ή του κωδικού πρόσβασης?
Κάνε μια σύνδεση στο yahoo, για να βεβαιωθείς για το password, και αν όλα είναι εν τάξη, ξαναπροσπάθησε στο gmail να το βάλεις πάλι.
Άφησε ένα σχόλιο αν θες, για το αν τελικά το κατάφερες.

ekabitis είπε...

Next_day, είναι πραγματικά σωτήριο για όσους δεν μπορούν να βάλουν τους λογαριασμούς τους στην Αλληλογραφία των Windows. Με μια επίσκεψη σε μια σελίδα, έχεις όλα σου τα mails.
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, καθώς και για την παρατήρηση που έκανες για τον Αντάρτη. Με την βοήθεια των αναγνωστών γινόμαστε καλύτεροι!

Ανώνυμος είπε...

Οντως ειναι πολυ χρησιμο...Αλλα το προβλημα συνεχιζω και το εχω και οπως βλεπω κατι τρεχει με εμενα...Τα hotmail τα δεχτηκε κανονικα.Tα yahoo μου δεν δεχεται κανενα..τα στοιχεια ειναι απολυτως σωστα.το δοκιμασα με 3 λογαριασμους και δεν μου δεχεται κανενα...

Δεν πειραζει παντως ευχαριστω πολυ για το tip...τουλαχιστον εβαλα ολα τα υπολοιπα μαζι εκτος του yahoo

ekabitis είπε...

Αντάρτη, δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι για να σε βοηθήσω.
Πάντως ξαναπροσπάθησε σε λίγες μέρες ξανά. Μπορεί να έχει τις καλές της η google!!!

tina karle είπε...

exo kai ego to idio provlima me ton adarti!!!!ti simvainei???
moy grafei:
Ο διακομιστής δεν επέτρεψε την πρόσβαση σε POP3 για τον κωδικό σύνδεσης και τον κωδικό πρόσβασης που δόθηκε.
Η πρόσβαση POP περιορίζεται στους συνδρομητές του Yahoo! Mail Plus. Επικοινωνήστε με την ομάδα υποστήριξης του Yahoo! Mail για περισσότερες πληροφορίες.

ti na kano???

Ανώνυμος είπε...

Επιτελους καποιος που εχει το ιδιο προβλημα!!!Και ελεγα οτι εγω κανω κατι λαθος...Τινα δεν ξερω ουτε εγω τι να κανω

ekabitis είπε...

Παιδιά, συγνώμη για την καθυστέρηση. Ήμουν εκτός Ελλάδας για λίγες μέρες.
Λοιπόν, μετά τις παρατηρήσεις του Αντάρτη και της Τίνας, έφτιαξα ένα mail στο yahoo, για να δω τι γίνεται. Δυστυχώς ούτε εμένα το έκανε δεκτό στο Gmail. Δοκίμασα και διαφορετικές πόρτες χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το παράδοξο όμως είναι ότι, όταν έβαλα την ανάρτηση, είχα βάλει ήδη έναν λογαριασμό του yahoo, καθώς και έναν του Mail (που υποτίθεται ότι θέλει κι αυτός λογαριασμό Pro για να σου δώσει POP3), και τα δέχθηκε κανονικά! Ήδη αυτή την στιγμή μου ήρθαν mails από το yahoo μέσω Gmail! Ειλικρινά δεν ξέρω πως να σας βοηθήσω και λυπάμαι πραγματικά γι αυτό.
Πάντως δεν θα το αφήσω έτσι. Θα ξαναπροσπαθήσω, και αν βρω την λύση θα σας ενημερώσω άμεσα.

Ευχαριστώ για τα σχόλια που κάνετε. Βοηθούν τόσο εμένα, όσο και τους υπόλοιπους αναγνώστες.

ekabitis είπε...

Λοιπόν, μετά από λίγη "μελέτη", κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ο κωδικός πρόσβασης ήταν αυτός που δεν μπορούσε να "αναγνωριστεί" από το Gmail.
Τι έκανα λοιπόν.
Πήγα στο yahoo λογαριασμό μου, και του είπα ότι ξέχασα τον κωδικό πρόσβασης. Ακολούθησε η σχετική διαδικασία, και όταν έλαβα την επιβεβαίωση με τον καινούριο μου κωδικό πρόσβασης, πήγα στο Gmail, και ακολουθώντας τα γνωστά βήματα, έβαλα το λογαριασμό του yahoo στο Gmail μέσα σε ένα λεπτάκι!
Για δοκιμάστε το, αν σας ενδιαφέρει, και αφήστε και ένα σχόλιο αν το καταφέρατε (όπως εγώ!)

Vicky είπε...

Καλησπέρα! Έχω μια απορία, μπορούμε να έχουμε ειδοποιησεις μηνυματων ώστε να μπαίνουμε στο ταχυδρομείο να τα ανοίγουμε? Τώρα για παράδειγμα έχω συνέχεια ανοιχτή τη σελίδα της gmail ωστε να βλέπω αν ήρθε μηνυμα... (όπως π.χ. με το hotmail ερχόντουσαν ειδοποιήσεις κ έπειτα μπαίναμε στο ταχυδρομείο).

bloggertips.gr είπε...

@Vicky

δεν ξέρω αν ο ekabitis που έχει γράψει την ανάρτηση ξέρει κάτι τέτοιο, εγώ πάντως όχι.

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλώ το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
© Copyright 2009-14 bloggertips.gr | All rights reserved. | Επικοινωνία | LK Magazine v2 from Lasantha | Πίσω στην ΚΟΡΥΦΗ | | Subscribe in a reader (Google,Yahoo κα)

* free blogger tips,tricks,gadgets,widgets,templates,themes,help,hacks,design,domains,xml,html,blogspot.gr *