Latest Blog News: Διαβάζετε πάντα και τα ΣΧΟΛΙΑ των αναρτήσεων!

Η Apple ξεπέρασε τη Microsoft


Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF


Η Apple ξεπέρασε σε χρηματιστηριακή αξία την μεγάλη ανταγωνίστριά της Microsoft. Η κεφαλαιοποίηση της Apple Inc διαμορφώθηκε στα 222 δισ. δολ. έναντι 219 δισ. δολ. της Microsoft Corp, σύμφωνα με το BBC και τα ξένα πρακτορεία. Η κεφαλαιοποίηση είναι η αξία που αποδίδουν οι επενδυτές σε μια εταιρία και υπολογίζεται με τον πολλαπλασιασμό του αριθμού των μετοχών της επί την τρέχουσα τιμή τους, συνεπώς πρόκειται για ένα μέγεθος που μεταβάλλεται συνεχώς μέσα στον χρόνο.

Η μεγάλη «αναγέννηση» της Apple, που κινδύνευσε να εξαφανιστεί στη δεκαετία του ΄90, αλλά επανήλθε δριμύτερη, αποδίδεται κυρίως στην τεράστια εμπορική επιτυχία του iPod που εμφανίστηκε στην αγορά το 2001.

Οι μετοχές της Αpple αξίζουν σήμερα δέκα φορές περισσότερο σε σχέση με πριν δέκα χρόνια, ενώ αντίστοιχα της Microsoft έχουν χάσει περίπου το 20% της αξίας τους στο ίδιο χρονικό διάστημα. Το 1997, η Microsoft είχε ενισχύσει με επένδυση 150 εκατ. δολ. την Apple, η οποία τότε είχε σοβαρά προβλήματα. Την εποχή εκείνη η Microsoft είχε πενταπλάσια χρηματιστηριακή αξία σε σχέση με την Apple.

Η τελευταία φορά που η Apple βρισκόταν πάλι πάνω από την Microsoft, ήταν στο τέλος του 1989 (συγκεκριμένα στις 19 Δεκεμβρίου), σύμφωνα με τα στοιχεία της Thomson Reuters Datastream.

Η Microsoft, το λειτουργικό σύστημα της οποίας «τρέχει» στο 90% περίπου των υπολογιστών του πλανήτη, συνεχίζει πάντως να παρουσιάζει μεγαλύτερες πωλήσεις από την Apple. Στο τελευταίο τρίμηνο, η Microsoft είχε έσοδα 14,5 δισ. δολ. έναντι 13,5 δισ. δολ. της Apple.

Η Apple είναι σήμερα η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία σε χρηματιστηριακή αξία του αμερικανικού δείκτη Standard & Poor's 500, πίσω από τον ενεργειακό κολοσσό Exxon Mobil Corp, που έχει κεφαλαιοποίηση μεγαλύτερη από 405 δισ. δολ. !

Σύντομη ιστορία της Microsoft



Σύντομη ιστορία της Apple



www.kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλώ το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
© Copyright 2009-14 bloggertips.gr | All rights reserved. | Επικοινωνία | LK Magazine v2 from Lasantha | Πίσω στην ΚΟΡΥΦΗ | | Subscribe in a reader (Google,Yahoo κα)

* free blogger tips,tricks,gadgets,widgets,templates,themes,help,hacks,design,domains,xml,html,blogspot.gr *