Latest Blog News: Διαβάζετε πάντα και τα ΣΧΟΛΙΑ των αναρτήσεων!

Γίνε συντάκτης ή διαχειριστής σε ένα blog χωρίς να ξέρεις το password


Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF


Καταρχάς να ευχαριστήσω τον φίλο ekabiti που επικοινώνησε μαζί μου και με ρώτησε αν μπορεί να γίνει διαχειριστής σε ένα blog ενός φίλου του χωρίς να του πει τον κωδικό.
Ο Blogger μας δίνει αυτήν την δυνατότητα ,με την οποία θα ασχοληθούμε παρακάτω.

Ο καθένας μας μπορεί να γίνει συντάκτης (ή αρθρογράφος) και διαχειριστής σε οποιοδήποτε blog χωρίς να ξέρει τον κωδικό και εφόσον βέβαια το δεχτεί ο κάτοχος του blog.

Να σας εξηγήσω επίσης κάποιους όρους για να μην μπερδευόμαστε.

Διαχειριστής (ή admin) είναι αυτός που έχει πρόσβαση σε όλα τα θέματα ενός blog (π.χ. διάταξη,ρυθμίσεις κ.α.).Ο διαχειριστής μπορεί να κάνει τα πάντα σε ένα blog χωρίς κανέναν περιορισμό.Είναι σαν να είναι ο δημιουργός του blog.

Συντάκτης (ή απλά αρθρογράφος) λέγεται αυτός που γράφει αναρτήσεις σε ένα άλλο blog (όχι το δικό του) και δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο.Επίσης ο διαχειριστής του blog μπορεί να τον διώξει όποτε θέλει.

Συνήθως μεγάλα ειδησεογραφικά blogs ,οικογενειακά blogs και blogs μεταξύ φίλων έχουν πολλούς συντάκτες.
Π.χ. στο troktiko δεν γίνεται να τα γράφει όλα ένα άτομο.Είναι πολλοί οι συντάκτες.

Για να γίνεις συντάκτης ή διαχειριστής σε ένα άλλο blog εφόσον θέλεις εσύ και ο κάτοχος του blog 'ο τελευταίος πρέπει να κάνει τα παρακάτω:

Να πάει από τον Πανόπτη του ,στις Ρυθμίσεις και από εκεί στις Άδειες.
Εκεί θα δει το όνομά του.Πρέπει τώρα να πατήσει "Προσθήκη συγγραφέων" και να προσκαλέσει το άτομο που θέλει.Το άτομο αυτό θα λάβει την πρόσκληση στο mail box του.Μπορεί να αρνηθεί.Αν δεχτεί θα γίνει αυτομάτως συντάκτης του ιστολογίου.Όχι διαχειριστής 'συντάκτης.Αν θέλει να γίνει διαχειριστής θα πρέπει ο κάτοχος του blog να ξαναπάει στο ίδιο σημείο (ρυθμίσεις,άδειες) και να πατήσει "εκχώρηση δικαιωμάτων διαχειριστή".Τότε μόνο θα περάσουν τα δικαιώματα διαχειριστή στο άτομο που πριν ήταν απλός συντάκτης.

Τα ίδια θα πρέπει να κάνετε κι εσείς αν θέλετε να προσκαλέσετε κάποιο άτομο στο blog σας.

Προσοχή όμως: Τα δικαιώματα του διαχειριστή τα παραχωρήτε σε άτομα που εμπιστεύεστε καλά γιατί αν δεν τα εμπιστεύεστε μπορούν να σας κάνουν μεγάλη ζημιά ή επίτηδες ή κατα λάθος.

Αφήστε μου σχόλιο αν δυσκολευτείτε πουθενά ή για οτιδήποτε άλλο.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

8 comments:

Αγαπάκι είπε...

καλησπερα..να σε ρωτησω κατι ..γραφεις "Εκεί θα δει το όνομά του.Πρέπει τώρα να πατήσει "Προσθήκη συγγραφέων" και να προσκαλέσει το άτομο που θέλει.Το άτομο αυτό θα λάβει την πρόσκληση στο mail box του.Μπορεί να αρνηθεί.Αν δεχτεί θα γίνει αυτομάτως συντάκτης του ιστολογίου" αυτοματως ομως δεν γινετσαι..οταν πατας κ κανεις κλικ στο λινκ για αποδοχη σε βγαζει σε μια σελιδα κ ζητα κωδικο.. εχει επανω το εμαιλ σου κ απο κατω θελει κωδικο.. εκει τι πρεπει να κανω?δεν δεχετε ουτε τον κωδικο που εχω στο εμαιλ μου ουτε το κωδικο που εχει ο διαχειριστης για το μπλογκ του

bloggertips.gr είπε...

αφου σε(ή τον) προσκαλεσεις εσύ (ή αυτός) θα πρέπει να δεις τα μαιλ σου.εκει θα δεις την προσκληση.την δεχεσαι.στο παραθυρο που θα ανοιξει γραφεις τον κωδικο(password) του blog σου.αυτον δηλαδη που βαζεις στο blogger.com για να συνδεθεις στο blog σου.αν σου εχουν κανει προσκληση βαζεις τον δικο σου κωδικο.αν εχεις κανει αυτος θα βαλει τον δικο του κωδικο.ο καθενας δηλαδη βαζει τον δικο του.

Αγαπάκι είπε...

καλημερα κ σε ευχαριστω για την απαντηση ..αλλα ...
δεν μπορω να καταλαβω τι παει στραβα.. εχω κανει εγω προσκληση δικο μου ειναι το μπλογκ..παιρνει κανονικα το λινκ που πρεπει να κανει αποδοχη του ανοιγει ζητα κωδικο..βαζει το δικο του pass που εχει στο gmail δεν λειτουργει..βαζει τον κωδικο που εχω εγω οταν κανω συνδεση στο blog κ παλι δεν λειτουργει..
τι στο καλο μπορει να ειναι λαθος?καμια ιδεα?

bloggertips.gr είπε...

δηλαδη θες εσυ να προσκαλεσεις εναν αλλον.
του κανεις προσκληση(απο ρυθμισεις >αδειες) με το μαιλ του.μετα αυτος ανοιγει τα μαιλ του και βλεπει το δικο σου.πατατει στο λινκ που εχει και μετα βαζει τον κωδικο που χρησιμοποιει για να συνδεθει στο blog του.(αυτον που βαζει και στο blogger.com)τωρα αυτος γινεται συντακτης του blog σου.μετα εσυ πρεπει να ξαναπας στις ρυθμισεις>αδειες και να του κανεις εκχωρηση δικαιωματων διαχειριστη αν θες να τον κανεις διαχειριστη.
αυτη ειναι η ολη διαδικασια.εκει που κολλας τωρα εσυ φταιει ο αλλος λογικα.πρεπει να βαλει το κωδικο του που εχει στην google.λογικα εναν κωδικο εχει σε blogger,gmail.
καλη σου μερα

Αγαπάκι είπε...

αυτον τον κωδικο βαζει που εχει στο gmail του με το οποιο κ του εστειλα την προσκληση για να γινει συντακτης αλλα δεν τον δεχετε τον κωδικο.. :(

bloggertips.gr είπε...

πες του τοτε να βαλει τον κωδικο που εχει για το blog του (αν έχει) αλλιως να ανοιξει νεον λογαριασμο στον blogger.com

Αγαπάκι είπε...

καλησπερα ..ειχες τελικα δικιο..με νεο λογαριασμο ολα πηγαν οκ..σ ευχαριστω πολυ για την βοηθεια

bloggertips.gr είπε...

τιποτα Αγαπακι μου.χαρηκα που τελικα τα βρηκατε.

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλώ το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
© Copyright 2009-14 bloggertips.gr | All rights reserved. | Επικοινωνία | LK Magazine v2 from Lasantha | Πίσω στην ΚΟΡΥΦΗ | | Subscribe in a reader (Google,Yahoo κα)

* free blogger tips,tricks,gadgets,widgets,templates,themes,help,hacks,design,domains,xml,html,blogspot.gr *