Latest Blog News: Διαβάζετε πάντα και τα ΣΧΟΛΙΑ των αναρτήσεων!

"Αναγκάστε" τους, όταν αντιγράφουν από το blog σας να βάζουν πάντα την πηγή!


Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF


Πολλοί bloggers ενοχλούνται όταν κάποιος αντιγράφει αναρτήσεις από το blog τους και δεν το γράφει και αφήνει να εννοηθεί ότι είναι δικιά του. Άλλοι το κάνουν επίτηδες και άλλοι το ξεχνούν ή το θεωρούν περιττό. Για αυτούς που το κάνουν συνειδητά, δεν έχω τη λύση. Αλλά λίγοι είναι αυτοί. Οι πιο πολλοί βαριούνται να γράψουν την πηγή ή το ξεχνούν και λένε "δε βαριέσαι μορε...". Για αυτούς έχω τη λύση. Η λύση ακούει στο όνομα http://www.tynt.com/. Από αυτό το site θα σας εξηγήσω πως θα βάλετε ένα widget, το οποίο ακούστε τι κάνει: Κάθε φορά που οποιοσδήποτε μαρκάρει οτιδήποτε μέσα στο blog σας και πατάει copy, μαζί με αυτό που αντέγραψε προστίθεται αυτόματα και αόρατα η πηγή αυτού που αντιγράφηκε. Και μετά εκεί που αυτός θα το επικολλήσει (paste), αυτόματα θα προστεθεί από κάτω και η πηγή από εκεί που το πήρε. Καλό?? Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα. Όσοι δεν το έχετε καταλάβει καλά, κάντε τον κόπο να το βάλετε και να δείτε πως λειτουργεί. Είναι πολύ πρωτοποριακή λειτουργία και θα αφήσει άναυδους όλους αυτούς που σας αντιγράφουν. Αν το βάλετε αυτό και μετά δείτε κάπου άρθρο σας χωρίς να αναγράφεται η πηγή, τότε αυτός θέλει ένα γερό χέρι ξύλο και δεν έχει καμιά δικαιολογία. Γιατί ουσιαστικά είναι σαν να βάζετε από μόνοι σας την πηγή. Μάλιστα το είχα βάλει και εγώ αυτό κάποτε, αλλά δεν ήξερα ακριβώς τι έκανε. Όταν συνειδητοποίησα τι ακριβώς κάνει, το έβγαλα αμέσως γιατί όπως ξέρετε δεν έχω κόμπλεξ με το αν με αντιγράφουν με ή χωρίς πηγή. Λοιπόν πολλά είπα' καιρός να σας εξηγήσω πως θα το βάλετε :)

1. Μπαίνετε στο http://www.tynt.com/
2. Πατώντας το "FREE! Get Started >" φτιάχντε στα γρήγορα έναν λογαριασμό. (εκεί που λέει "domain" βάζετε τη διεύθυνση του blog σας)
3. Τώρα κάνετε Log Ιn από πάνω δεξιά με τα στοιχεία που μόλις βάλατε.
4. Από τις καρτέλες πάνω, βρείτε και πατήστε στο "Link Setup"
5. Τώρα κάτω από το "Link Setup" θα βρείτε τέσσερις υποκαρτέλες. Αν έχετε χρόνο και όρεξη μπορείτε να τις ψάξετε και θα βρείτε διάφορα ωραία. Εγώ θα σας οδηγήσω στον προορισμό από τον απλό και ομαλό δρόμο χωρίς να ασχοληθώ με πιο σύνθετα πράγματα. Με πιάνετε? Πατήστε λοιπόν την πρώτη υποκαρτέλα με το όνομα "Attribution Link".
6. Το πρώτο κουτάκι να είναι τσεκαρισμένο. Εκεί που λέει "Link Prefix:" σας έχει ήδη το "Διαβάστε περισσότερα: ". Μπορείτε να βάλετε κάτι άλλο, πχ: "Aυτό το άρθρο προέρχεται από το:". Στο "Link Suffix:" γράφετε, αν θέλετε, κάποια δική σας σημείσωση. Στο "Link:" καλύτερα βάλτε το "Page Title and URL". Το δεύτερο κουτάκι να είναι κι αυτό τσεκαρισμένο και καλύτερα να έχετε την πρώτη επιλογή επιλεγμένη, το "Attribution".
*** Από κάτω μπορείτε να πατάτε το "Update Preview" και να βλέπετε πάνω-δεξιά στο "Preview" όλες τις αλλαγές που κάνετε. ***
7. Όταν τα φτιάξετε όπως θέλετε, θα δείτε δεξιά και κάτω έναν html κώδικα. Μην τον πειράξετε αυτόν τον κώδικα και ανοίξτε μια νέα καρτέλα (ctrl+T) στον browser σας.
8. Τώρα πάμε στον Πανόπτη μας, από εκεί στη Διάταξη ή στη Σχεδίαση με τις νέες αλλαγές και μετά στην επεξεργασία html.
9. Με την βοήθεια του ctrl+F βρίσκουμε το </body> . Λογικά είναι στο τέλος του κώδικα.
10. Από πάνω ή πριν το </body> επικολλούμε τον κώδικα που δημιουργήσαμε πριν, πατάμε αποθήκευση κι είμαστε έτοιμοι!

Τώρα δοκιμάστε να αντιγράψετε κάτι από το blog σας και επικολλήστε το κάπου και θα δείτε που αυτόματα θα σας βγάλει από κάτω την πηγή του άρθρου.

Αν σας άρεσε, δημοσιεύστε το στον facebook wall σας, πατώντας το κουμπάκι από κάτω:

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

38 comments:

Apokalipsis999 είπε...

Αυτό το widget λειτουργεί όταν έχουμε απενεργοποιήσει το δεξί κλικ;

bloggertips.gr είπε...

Όχι, αλλά καλύτερα να απενεργοποιήσεις την απενεργοποίηση του δεξί κλικ και να βάλεις αυτό, γιατί είναι καλύτερο. Εξάλλου αυτό με την απενεργοποιήση του δεξιού κλικ έχει περαστεί και οι browser το έχουν καταλάβει και σε αφήνουν να αντιγράψεις κανονικά. Για παράδειγμα εγώ στο blog σου μπορώ να αντιγράψω.

kiki είπε...

Προσπαθώ να κάνω εγγραφή, βάζοντας το λινκ του μπλογκ μου και δεν το παίρνει, λέγοντας ότι το domail πρέπει να είναι domain.com (που είναι). Καμία ιδέα;

bloggertips.gr είπε...

@Kiki, το http:// το έχει ήδη από ότι βλέπω. Άρα αν το blog σου είναι το http://mikrikouzina.blogspot.com/ βάλε μόνο το mikrikouzina.blogspot.com

Αν έχεις πάλι πρόβλημα, πες μου γιατί εγώ το έκανα.

kiki είπε...

Αυτό είχα κάνει. Και εξακολουθώ να δίνω mikrikouzina.blogspot.com και εξακολουθεί να λέει Domain should be like 'domain.com'
Δεν μπορώ να καταλαβω γιατί..Και μου άρεσε το tipάκι..Δεν ειναι και η πρωτη φορα που κανω εγγραφη καπου...

bloggertips.gr είπε...

@Kiki, μάλιστα εγώ πήγα να δοκιμάσω αν μπαίνει το blog σου και μου είπε ότι αυτή η διεύθυνση έχει παρθεί από άλλον. Από σένα δηλαδή. Τώρα δεν ξέρω τι γίνεται. Εγώ αυτό είχα βάλει για μένα: "johnpatrablog.blogspot.com" και μου το είχε πάρει κανονικότατα. Δοκίμασε να βάλεις και το "www", μπας και θέλει αυτό. δοκίμασε και κανένα άλλο σου blog να δούμε αν στα παίρνει τα άλλα.

kiki είπε...

Δοκίμασα και με το αλλο μπλογκ που εχω. Όλα τα δοκίμασα. Τα ίδια μου λεει. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί...Ευχαριστώ που ασχολήθηκες πάντως. Να είσαι καλά!

bloggertips.gr είπε...

Όντως δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Η τελευταία μου συμβουλή είναι να φτιάξεις έναν νέο λογαριασμό εκεί και να τα ξαναδοκιμάσεις από την αρχή μπας και ξεμπλοκάρει το σύστημά τους.

Ανταίος είπε...

Ευχαριστώ.Πολύ χρήσιμο,όπως και όλο το Blog βέβαια.

ΦΟΥΡΝΙΩΤΗΣ είπε...

Το έχω βάλει, πολύ καλό όντως

Suspect είπε...

ευγε! εξαιρετικα χρησιμο! :)

grafein είπε...

les k to vrikes gia mena!!!:)
thnkssssssssss:D
grafein.blogspot.com

Βασιλάδι είπε...

αγαπητέ φίλε σε ευχαριστώ πολύ είναι πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου

kiki είπε...

Δούλεψε επιτέλους...Τώρα έχω άλλη απορία επάνω σ' αυτό και κάποια στιγμή θα στην πω.

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Έχω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα με την Κική. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει?

kiki είπε...

Νατάσα, άκου τι έκανα. Ενώ μου έλεγε ότι δεν κάνω σωστά την εγγραφή, μετά από καιρό, δοκίμασα να κάνω sign in με το username και password που είχα δώσει. Αν θυμάμαι καλα, δίνουμε το όνομα του μπλογκ σαν username. Απο το λινκ, βγάλε ακόμα και την τελευταία κάθετη γραμμή που έχει, αλλιώς κάνει κόλπα. Δοκίμασε και δες.
Εμένα η απορία μου είναι άλλη τώρα. Όντως δουλεύει και σε κάθε copy/paste εμφανίζει το όνομα του μπογκ κλπ. Η απορία μου όμως είναι η εξής: τι εμποδίζει όποιον κοπιάρει να σβήσει το λινκ μου; Τίποτα. Άρα, λειτουργεί πιο πολύ ψαρωτικά, αφού σβήνεται. Αν κάνω λάθος, διορθώστε με.

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Σ' ευχαριστώ πολύ Κική!!!
Θα το δοκιμάσω πάλι και βλέπουμε.....

Ανώνυμος είπε...

rrr alani se psaxnw gia na m matheis kati pramata gia to blog kai na parw thn thesi san sinergaths me esas addare me plzz greekhiphop@hotmail.gr

bloggertips.gr είπε...

σε ευχαριστω πολυ φιλη kiki που βοηθησες την φιλη Νατάσα να λύσει το πρόβλημά της.

bloggertips.gr είπε...

@Ανώνυμος δεν είναι τόσο εύκολα να τα μαθεις φίλε μου αν είσαι τελειως άσχετος.

Stevista είπε...

Καλό σαν ιδέα, το έβαλα στο blog μου! Αλλά η πηγή του άρθρου εμφανίζεται κάτω απ'το άρθρο σαν κείμενο, άρα άνετα μπορεί κάποιος να το σβήσει! :/

Σπύρος Αποστόλου είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Σπύρος Αποστόλου είπε...

σχετικά με την νομιμότητα μιας αντιγραφής σε ένα blog...θέλω να ρωτήσω κατά ποσο είναι νόμιμο το εξής:μπορώ να πάρω ένα κείμενο από κάποιο site και να το κάνω copy-paste στο blog μου ενώ παράλληλα θα αναφέρω και την πηγή του site στο τέλος?

ioanna είπε...

Από καιρό αντιμετώπιζα πρόβλημα με άτομα που αντιγράφουν τις αναρτήσεις μου χωρίς αναφορά στην πηγή. Αυτή η εφαρμογή είναι ακριβώς ό,τι χρειάζομαι.
Ευχαριστώ πολύ !

Κλάρα είπε...

Να ρωτήσω κάτι, μάλλον άσχετο; Έφτιαξα ένα blog (πρώτη φορά, έτσι δοκιμαστικά), πληκτρολογώ τον τίτλο του στα ελληνικά στη μηχανη αναζήτησης του Google και μου το βγάζει πρώτο πρώτο. Πάω να το ανοίξω... και βγαίνουν όλα όσα γράφω στο blog μου στην πρώτη σελίδα, με άλλο φόντο (με τίτλο blogger-index.com και πολλές διαφημίσεις!). Τι έχει παιχτεί;

Todhri Angjelo είπε...

Φίλε εισαι θεός ! :) Στο εχω ξαναπεί ? :P :) VFACES.COM πάνω στα δικά σου χνάρια πάτησα και το έφτιαξα :)

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ είπε...

φιλε μου γεια σου,
ενω κανω log in δεν βγαζει τιποτα απο όσα λες....

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ είπε...

apenantias bgazei ayta:

tynt™ seo

Drive traffic and improve your search rank.
tynt™ keywords

Find out why visitors are leaving your site and capture the top trending topics.
tynt™ content

What do your visitors find most engaging?
tynt™ social

Which Social Channel provides you the most benefit?

Unknown είπε...

Μου φαινεται δεν εγραψες το πιο σημαντικο : 1 φωτο πριν-μετα να "δειξεις" το τι εστί - τοση δουλεια εκανες με το να καθεσαι να επεξηγεις.. να κατανοησουν τι/πως λειτουργει !

Maria είπε...

ευχαριστουμε για την αναρτηση.Λιγη βοηθεια μονο.Δεν το βρισκω καπου αυτο που λες για να κανω και τα υπολοιπα βηματα.."Link Setup"

Unknown είπε...

kalhera telio to post kai xrhsimo , mipos mporite na me bohthisete pos na bgalo to klidoma tou klik ; gia na ballo ayto :D

Kostas A. είπε...

Nα είσαι καλά φίλε μου! Σε ευχαριστούμε για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες που μας έχεις δώσει! Ότι καλύτερο σου εύχομαι!!!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θέλω να κάνω μια ερώτηση και άσχετη και σχετική. Πώς βάζουμε μουσική στο blog μας;

Unknown είπε...

Καλημερα.... Δε βρισκω πουθενα το free get sterted... αντιθετα πατησα στο get it now, και μου βγαζει να βαλω paypal...μετα μου δειχνει αλλα πραγματα, αλλα οχι αυτα που γραφεις.... μηπως αλλαξε η σελιδα ή φταιει το οτι δεν εχω πιει καφε ακομα?

Unknown είπε...

ακομα δε μπορω να τα καταφερω.... Δε ξερω γιατι.... Οταν το βαζω μεσα στο hotmail και παω να το αποθηκευσω μου βγαζει μια gia λαθος το head, μια το body, μια το html.... και τελικα οπως κι αν το κανω δε περναω στο τεστ της tynt.... αν καποιος μπορει να βοηθησει μου λεει... εχω ακολουθησει τα βηματα 100 φορες απο το πρωι...

Unknown είπε...

εγραψα hotmail απο συνηθεια.....το προτυπο εννοουσα οεο.....

Maria S. είπε...

Καλησπέρα. Μου άρεσε και είπα να το δοκιμάσω. Μπήκα λοιπόν στην σελίδα και πρόσεξα ότι "FREE! Get Started" δεν έχει. Πάτησα εκεί που λέει "Get it now", γράφτηκα και μετά που ζητούσε να δώσω τα στοιχεία μου (Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο και λογαριασμό paypal). Τα στοιχεία μου δεν ήθελα να τα δώσω, paypal δεν έχω, οπότε το αποχαιρέτισα.
Καλό φαινότανε, αλλά δεν έκατσε τελικά.
Μήπως ξέρετε αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο αλλού;

Anna Buckley είπε...

Good post! I will most definitely return to this blog more frequently this year because it is quite lovely! Many thanks for this useful post. If you're unsure of How To Boost Valorant FPS On Laptops & PC, you should read this post. Such valuable information is shared in this article.

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλώ το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
© Copyright 2009-14 bloggertips.gr | All rights reserved. | Επικοινωνία | LK Magazine v2 from Lasantha | Πίσω στην ΚΟΡΥΦΗ | | Subscribe in a reader (Google,Yahoo κα)

* free blogger tips,tricks,gadgets,widgets,templates,themes,help,hacks,design,domains,xml,html,blogspot.gr *