Latest Blog News: Διαβάζετε πάντα και τα ΣΧΟΛΙΑ των αναρτήσεων!

mp3 file to your blog (html gadget code) - mp3 player to blog


Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF

Σήμερα θα δούμε πως μπορείτε να βάλετε αρχεία mp3 στο blog σας.
Έχετε κάποιο τραγούδι/ηχητικό απόσπασμα σε mp3 μορφή και θέλετε να το ανεβάσετε στο blog σας?

Δείτε παρακάτω πόσο εύκολο είναι να το κάνετε!

Αρχικά πρέπει να ανεβάσουμε κάπου το εν λόγω αρχείο. Εαν δεν έχετε server, προτείνω να κάνετε free account στο http://www.fileden.com/ και να ανεβάσετε εκεί τα αρχεία σας. Αν για κάποιο λόγο δεν σας ικανοποιεί το fileden ρίξτε μια ματιά εδώ. Επίσης όσοι γνωρίζετε καλά sites για free mp3 hosting, ας αφήσουν ένα σχόλιο.

Έτσι λοιπόν έχουμε ανεβάσει σε έναν server (δικό μας ή ξένο) το αρχείο μας και από εκεί παίρνουμε το url του αρχείου, δηλαδή τη διεύθυνσή του (http://fileden.com/ ..... .mp3). H διεύθυνση (το url) θα πρέπει να τελειώνει υποχρεωτικά σε .mp3

Ας πούμε ότι το τραγούδι που θέλουμε να βάλουμε είναι το http://www.fileden.com/files/2008/3/19/1823087/kai%20eixa%20tosa%20na%20soy%20pw.mp3

Ο html κωδικός είναι ο εξής:

<object data="http://natassaki.wordpress.com/wp-content/plugins/audio-player/player.swf" height="24" id="audioplayer1" type="application/x-shockwave-flash" width="160"><param value="http://natassaki.wordpress.com/wp-content/plugins/audio-player/player.swf" name="movie" />
<param value="&amp;bg=0xf8f8f8&amp;leftbg=0xeeeeee&amp;lefticon=0x666666&amp;rightbg=0xcccccc&amp;rightbghover=0x999999&amp;righticon=0x666666&amp;righticonhover=0xffffff&amp;text=0x666666&amp;slider=0x666666&amp;track=0x#fd7828&amp;border=0x666666&amp;loader=0x9FFFB8&amp;soundFile= http://www.fileden.com/files/2008/3/19/1823087/kai%20eixa%20tosa%20na%20soy%20pw.mp3" name="FlashVars" />
<param value="high" name="quality" />
<param value="false" name="menu" />
<param value="#fd7828" name="bgcolor" />
</object>

Τροποποιήσεις στον κώδικα:

1. Αλλάζουμε το http://www.fileden.com/files/2008/3/19/1823087/kai%20eixa%20tosa%20na%20soy%20pw.mp3 με το δικό μας αρχείο.

2. Αλλάζουμε το http://natassaki.wordpress.com/wp-content/plugins/audio-player/player.swf με τον δικό μας player, που δεν έχουμε, οπότε αφήστε το όπως είναι.

3. Αλλάζουμε το 24 στο height="24" με άλλο ύψος αν θέλουμε να το ψηλώσουμε. Το 24 είναι πάντως το ιδανικό ύψος.

4. Ομοίως και για το width="160"

5. Αλλάζουμε το χρώμα (#fd7828) στο <param value="#fd7828" name="bgcolor" /> αν δεν ταιριάζει το προεπιλεγμένο πορτοκαλί στη σελίδα μας. Τους κωδικούς χρωμάτων τους βρίσκουμε από το http://www.bloggertips.gr/2009/08/html-color-codes-and-names.html

6. Σβήνουμε τα:
<param value="high" name="quality" />
<param value="false" name="menu" />
<param value="#fd7828" name="bgcolor" />

και έτσι κάνουμε τον player μας σε small size. Δοκιμάστε το να δείτε!

Έτσι λοιπόν διαμορφώνετε τον κωδικό όπως θέλετε εσείς!

Πάμε Σχεδίαση> Στοιχεία Σελίδας> Προσθήκη gadget> HTML/JavaScript και εκεί επικολλούμε τον παραπάνω κωδικό για όσους δεν ξέρετε που να το βάλετε.

Τα σχόλιά σας με χαροποιούν ιδιαίτερα!

Ακούστε και ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια αν δεν ξέρετε ποιο τραγούδι να βάλετε:




Καλή σας μέρα!

Πηγές: από πηγαίο κώδικα του nikos63.blogspot.com
Copyrights: http://bloggertips.gr/

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

16 comments:

Jazzman είπε...

Την ώρα που διάβαζα την ανάρτηση το link http://www.fileden.com/ δεν λειτουργούσε, έτσι δεν ξέρω κατά πόσο βολικός είναι αυτός ο server. Anyway εγώ έχω βολευτεί και χρησιμοποιώ για το μπλογκ μου (http://jazzmusicgr.blogspot.com/), τον embed mp3 player της Grooveshark (http://listen.grooveshark.com/). Είναι απλά τα πράγματα: Δημιουργία λογαριασμού, upload mp3, δημιουργία/διαχείριση playlists, get embed code (και είναι δωρεάν...)

bloggertips.gr είπε...

το fileden το εβαλα επειδη ετυχε και το βρηκα...

υπαρχουν εκατονταδες file hosters, βρειτε οποιον θελετε..

Jazzman είπε...

Κάθε τόσο όλο και κάποια συντήρηση γίνεται σε κάποιο server και αν τύχει κάποιος να τον επισκεφτεί εκείνη την ώρα "τρώει πόρτα". Κάτι τέτοιο πρέπει να μου συνέβη όταν έγραψα το προηγούμενο σχόλιο. Τώρα πάντως μπήκα και είδα πως είναι ένας storage server (όπως υποψιαζόμουν).

Τέλος πάντων αυτό που εννοούσα με το πρώτο μου σχόλιο είναι πως δεν είναι απαραίτητο να ακολουθήσουμε την διαδικασία που περιγράφει ο Johnpatra (με κάθε σεβασμό σε αυτόν και στα γραφόμενα του). Υπάρχει και άλλος τρόπος πολύ πιο εύκολος από τον παραπάνω, αλλά ίσως λιγότερο παραμετροποιήσημος, ανάλογα τον συγγραφέα του widget.
O τρόπος που περιγράφει ο Johnpatra έχει το πλεονέκτημα, αν υπάρχουν οι κατάλληλες γνώσεις, να προσαρμοστεί για οπουδήποτε τύπο αρχείων media ή όχι. Αν μας ενδιαφέρει όμως ένας mp3 player για το μπλογκ μας, τότε είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε πιο ειδικευμένο server όπως αυτόν της grooveshark. Φτιάχνουμε λογαριασμό και ανεβάζουμε τα mp3 που θέλουμε να αναπαράγονται στο μπλογκ αφού πρώτα τσεκάρουμε μήπως ήδη υπάρχουν, μιας και το grooveshark έχει sharing φιλοσοφία. Έπειτα συνθέτουμε την/τις playlist, και παίρνουμε τον embed code και τον κάνουμε copy/paste σε ένα HTML gadget.

Έγραψα αυτά τα συμπληρωματικά σχόλια για τους αρχάριους σαν και εμένα (κάτι σαν από άσχετο για άσχετους :) ) γιατί διαβάζοντας την ανάρτηση ήμουν σίγουρος πως αν την ακολουθούσα σίγουρα θα τα έκανα θάλασσα. Ενώ ο τρόπος που περιέγραψα είναι πιο κοινός και σίγουρα οι περισσότεροι που "ψευτο-σκαλίζουν" στην σχεδίαση του blogger έχουν ξαναβάλει embed code.

Chris είπε...

ΓΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΒΟΛΕΨΕ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΕΑΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΤΟ ΚΟΜΑΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΩΣ. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

bloggertips.gr είπε...

jazzman πολυ καλα εκανες και τα εγραψες,

chris ναι γινεται ενα tag ειναι πιθανως να λεει autoplay="true" αλλα δεν ειμαι σιγουρος

Snow entropy είπε...

ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ

Unknown είπε...

πολυ καλο οπως ολα αλωστε εισαι πρωτος και σ ευχαριστουμε μονο που τα περισσοτερα mp3 ο κωδικοσ τους ειναι διαφορετικος και δεν το δεχετε το player σ αυτη τη περιπτωση υπαρχη εναλακτικη επιλογη?? π.χ αυτο λητουργειhttp://www.filefreak.com/files/784293_le5jr/3-10%20O%20Dromos.mp3 αυτο δεν λητουργειhttp://www.filefreak.com/files/794665_vm9kz/10%20%CE%97%20%CE%96%CE%A9%CE%97%20%CE%95%CE%9D%20%CE%A4%CE%91%CE%A6%CE%A9%20%28%CE%A0.%CE%93%CE%91%CE%AA%CE%A4%CE%91%CE%9D%CE%9F%CE%A3%29.mp3

Ανώνυμος είπε...

kai to grooveshark einai arketa kalo

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας είπε...

Μπορουμε να βαλουμε περισσοτερα απο ενα τραγουδια;;

Μπραβο πολυ καλo.

ΚΕΧΑΪΔΗС είπε...

καλησπερα!!!!επειδη δεν ειδα απαντηση στο σχολιο που ενδιεφερε θελω να σε ρωτησω πωσ μπορω να βαλω αρκετα τραγουδια στο player.ευχαριστω!!!

Αλέκτωρ Ελάλησε είπε...

Αγαπητέ φίλε γειά σου,
Έχω το www.limionaki.blogspot.com και θα ήθελα κατά την διάρκεια μιας περιήγησης , ο φίλος επισκέπτης να ακούει μουσική. Εάν αυτό είναι δυνατόν να γίνει, και έχετε την καλοσύνη, παρακαλώ να με καθοδηγήσετε.
Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Έβαλα και εγώ μουσική στο ιστολόγιο με αυτό τον τρόπο! Ευχαριστώ πολύ!

Nis είπε...

Jazzman Ολα αυτα τα free σ αφηνουν κάποια στιγμή ξεκρέμαστο χωρίς προειδοποίηση. Ενας τετοιος ηταν ο mix pod o οποιος επαψε να λειτουργεί λογω οικονομμικων δυσκολιών όπως ισχυρίζεται
Ετσι λοιπον εχασα πολυτιμες ωρες δουλειας για να ανεβασω στο blog moy 400tragoydia περίπου

βλαχος είπε...

καλησπερα
μπορειτε να δειτε αν δουλευει γιατι προσπαθω να το βαλω σε αναρτηση ενω το εφμανιζει δεν μου παιζει τοτραγουδι .
ευχαριστω

βλαχος είπε...

κυριοι το βρηκα το λαθος δεν επαιζε κανενα mp3.
ευχαριστω

Dimitra Efthimiadou είπε...

Προσπαθώ εδώ και κάποιες μέρες να αναρτήσω τραγούδια στο blog μου.. Τα έχω ανεβάσει στο myflare, παίρνω τον κωδικό που μας έδωσες(προσπάθησα και με άλλους κωδικούς επίσης), αντιγράφω το url του mp3 και το ενσωματώνω στον κωδικό.. Το αποτέλεσμα είναι να είτε να μην ακούγεται τελικά το κομμάτι. Τι κάνω λάθος;;; Σε ευχαριστώ!!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλώ το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
© Copyright 2009-14 bloggertips.gr | All rights reserved. | Επικοινωνία | LK Magazine v2 from Lasantha | Πίσω στην ΚΟΡΥΦΗ | | Subscribe in a reader (Google,Yahoo κα)

* free blogger tips,tricks,gadgets,widgets,templates,themes,help,hacks,design,domains,xml,html,blogspot.gr *