Latest Blog News: Διαβάζετε πάντα και τα ΣΧΟΛΙΑ των αναρτήσεων!

Ετικέτες (Προσθήκη, Επεξεργασία ή Διαγραφή) στις Αναρτήσεις σας - Add, Edit or Delete Labels (or categories,tags) In Blogger Posts


Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF

Η κατηγοριοποίηση των αναρτήσεών μας είναι μία από τις σημαντικότερες λειτουργίες του Blogger.
Με τις θεματικές ενότητες (ετικέτες, κατηγορίες, φάκελοι, labels, categories, tags) βοηθάμε και τους επισκέπτες μας να βρουν γρήγορα το κομμάτι του blog μας που τους ενδιαφέρει, αλλά και τον εαυτό μας, αν θελήσουμε στο μέλλον να βρούμε γρήγορα μια παλιά μας ανάρτηση.
Σε όλες τις εποχές ο άνθρωπος για να απλουστεύσει την καθημερινότητά του, προσπαθούσε να κατηγοριοποιήσει τα πράγματα γύρω του και να τα βάλει σε μια Τάξη. Γιατί αλλιώς επέρχεται ένα Χάος.
Σε σχεδόν όλες τις σελίδες στον ιστό, οι χιλιάδες πληροφορίες είναι ταξινομημένες σε θεματικές ενότητες. Και ειδικά στις μεγάλες ιστοσελίδες, που έχουν εκατομμύρια πληροφορίες για κάθε τι. Προσπαθήστε να φανταστείτε την Wikipedia, χωρίς να είχε ταξινομήσει τα άρθρα της σε κατηγορίες.
Δεν θέλω να καταντήσω σχολαστικός (όλοι πιστεύω καταλάβατε τη σημαντικότητα της κατηγοριοποίησης), για αυτό πάμε να σας εξηγήσω πως μπορείτε να προσθέσετε ετικέτες στις αναρτήσεις σας, πως μπορείτε να διαγράψετε ή να αντικαταστήσετε τις ετικέτες σας και γενικώς πως θα τις επεξεργάζεστε.


ΠΩΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΕΝΙΚΑ ΤΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ?

Η όλη δυνατή επεξεργασία, μπορεί να γίνει από την επεξεργασία αναρτήσεων (Πανόπτης>Ανάρτηση>Επεξεργασία Αναρτήσεων).
Από εδώ μπορούμε να δημιουργήσουμε, να διαγράψουμε ετικέτες και να κατατάξουμε τις αναρτήσεις μας στις ετικέτες μας.
Δεν υπάρχει περιορισμός ετικετών που μπορούμε γενικά ή και σε μια μόνο ανάρτηση.
Ωστόσο προτείνω οι ετικέτες μας να είναι όσο το δυνατόν πιο λίγες, γιατί αν έχουμε 500 αναρτήσεις και 200 ετικέτες, τότε χάνεται το νόημα των ετικετών νομίζω. Ούτε όμως να έχουμε 500 αναρτήσεις και 2 ετικέτες. Το ιδανικό είναι, πιστεύω, στις 500 αναρτήσεις να έχουμε περίπου 50 ετικέτες, δηλαδή 1 προς 10, αλλά αυτό ΔΕΝ είναι σε καμία περίπτωση απόλυτο, γιατί εξαρτάται και από την θεματολογία του blog.


ΠΩΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ?

Εικόνα 1

Την ώρα που γράφουμε μια νέα ανάρτηση -πριν την δημοσιεύσουμε (ή και μετά)- μπορούμε να την φακελοποιήσουμε με νέες ή ήδη υπάρχουσες αναρτήσεις. Το πως γίνεται αυτό περιγράφεται στις εικόνες (1) και (2).

Εικόνα 2

Εικόνα 3

Αλλιώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μια νέα ετικέτα από την επεξεργασία αναρτήσεων, και πολύ γρήγορα να προσθέσουμε σε αυτήν πολλές αναρτήσεις μαζί. Αρχικά δημιουργούμε την ετικέτα, όπως περιγράφεται στην εικόνα (4). Μετά κάνουμε "τσεκ" στα κουτάκια των αναρτήσεων, που θέλουμε να βάλουμε στην ετικέτα που μόλις δημιουργήσαμε και μετά πάμε και πατάμε πάνω σε αυτήν την ετικέτα (εικόνα 3) ώστε να της προστεθούν οι αναρτήσεις που έχουμε τσεκάρει. Αυτός είναι και ο πιο φυσιολογικός τρόπος.

Εικόνα 4


ΠΩΣ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ?

Μπορούμε να διαγράψουμε τις ετικέτες από τις αναρτήσεις μόνο με έναν τρόπο.
Μπαίνοντας στην επεξεργασία κάθε ανάρτησης ξεχωριστά και αφαιρώντας από εκεί την ετικέτα που δεν θέλουμε.

Εικόνα 5

Ας πούμε ότι θέλουμε να διαγράψουμε π.χ. μια ετικέτα που τώρα έχει προστεθεί σε 50 αναρτήσεις. Τότε πρέπει να πάμε στην επεξεργασία αυτών των 50 αναρτήσεων ξεχωριστά και να αφαιρέσουμε την εν λόγω ετικέτα από την κάθε μία ανάρτηση. Αλλά αν έχουμε συνολικά 5000 αναρτήσεις πως θα βρούμε αυτές τις 50? Για αυτό προτείνω να κάνουμε αυτό που απεικονίζεται στην εικόνα (5): από την επεξεργασία αναρτήσεων να πατήσουμε πάνω στην ετικέτα που θέλουμε να διαγράψουμε, ώστε να μας εμφανίσει "μαζεμένες" τις 50 αναρτήσεις και να μην ψάχνουμε. Έτσι για περισσότερη ευκολία το λέω αυτό.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΟΥ GADGET ΤΩΝ ΕΤΙΚΕΤΩΝ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ

Η προσθήκη του είναι πολύ εύκολη.
Από τον Πανόπτη μας, πάμε στη Σχεδίαση -ενώ βρισκόμαστε στα Στοιχεία Σελίδας- πατάμε Προσθήκη Gadget και βάζουμε το έκτο από το τέλος Gadget με τίτλο "Ετικέτες".
Το ρυθμίζουμε ανάλογα με το πως θέλουμε να φαίνεται, το αποθηκεύουμε και μετά το βάζουμε στη θέση που θέλουμε να είναι μέσα στο blog.
Αυτό ήταν!


Πάνω-κάτω οι έμπειροι bloggers τα ξέρουν αυτά, αλλά έχω δεχτεί πολλά μαιλς από νέους blogger και όφειλα να γράψω αυτή την ανάρτηση.


Νομίζω έχω αναλύσει όλες τις πτυχές των ετικετών, αν παρολ'αυτά θέλετε κάτι ακόμα να ρωτήσετε ή κάτι να προσθέσετε που νομίζετε ότι λύπει, περιμένω τα σχόλιά σας.


Αν σας άρεσε η παραπάνω ανάρτηση "κρεμάστε" την στο wall του facebook σας, πατώντας το παρακάτω κουμπί. Ευχαριστώ!

Copyrights: http://www.bloggertips.gr/

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

12 comments:

Φοίνικας είπε...

Καλημερα σας! Τα συγχαρητηρια μου για την πολυ καλη δουλεια σας και τις πολυ χρησιμες συμβουλες σας. Ειναι στραβαδι στην ολη κατασταση των blog και "παλευω" και εγω το δικο μου εδω και καμια εβδομαδα. Πραγματικα με εχετε βοηθησει πολυ με τα θεματα σας.

pandelees karagiann είπε...

XAXA !!! ΓΙΑΝΝΗ , ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ (ΛΟΓΩ ΗΜΕΡΩΝ) ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟ....ΕΚΑΤΣΕΣ ΒΡΕ ΘΗΡΙΟ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ !!! ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ !!!

bloggertips.gr είπε...

@ Σε ευχαριστώ Φοίνικα για τα καλά σου λόγια!

@ Παντελή χρόνια πολλά και σε σένα φίλε μου, Χριστός Ανέστη!!
Ναι αν και έχω μειώσει τον αριθμό των αναρτήσεων, προσπαθώ ότι ανεβάζω να είναι πλήρες..
προσπαθώ να κλείσω σιγά-σιγά κάποια στάνταρ θέματα, ώστε να έχω πληρότητα. Σύντομα θα σταματήσω να ανεβάζω τελείως αναρτήσεις (ξέρεις εσύ γιατί) και μέχρι τότε θέλω να έχω κλείσει κάποια θέματα.

Billeclipse είπε...

Euxaristo file polli xrisimes oi odigies sou sinexise etsi!

friendshipiseverything.gr είπε...

γεια και χαρα,παιδια δεν γινονται αυτα τα πραγματα λεμε..παταω προσθηκη ετικετας βαζω αυτο που εχω γραψει..και τπτ,δεν υπαρχει μετα,παραμενουν οι προγενεστερες,τι να πω,help

dimdim

Stavros είπε...

Καλησπέρα Παιδιά! Έχω μια πολύ απλή απορία που έχω ξεχάσει πως γίνεται! Όταν δημοσιεύω μια ανάρτηση δε μου εμφανίζονται οι "ετικέτες" στο τέλος της και δε θυμάμαι πως μπορώ να τις ξανακάνω να εμφανίζονται! Επίσης θυμάμαι που μπορούσες κάπως να αλλάξεις τη θέση της "ώρας της ανάρτησης", των ετικετών, του ονόματος του χρήστη που κάνει την ανάρτηση και όλα τα σχετικά και να τα βάλεις με όποια σειρά θέλεις να εμφανίζονται αλλά κάπου το έχασα και δε θυμάμαι πως το κάνουν!

Αρχικά θυμάμαι πάμε σχεδίαση>στοιχεία σελίδας>Αναρτήσεις ιστολογίου, αλλά από εκεί και πέρα κολλάω και ενώ μου έχει πολλά από τα προαναφερθέντα με κουτάκι να τα τικάρω, οι "ετικέτες" δεν υπάρχουν πουθενά!

Ανώνυμος είπε...

δες το άρθρο σε παρακαλώ γιατί δεν βγάζω άκρη

Chryssa Skop είπε...

εγω εχω μπλογκ σχετικα με το σινεμα. στην καθε μια ταινια εχω βαλει ετικετα το ονομα της ξενος τιτλος και ελληνικος και στο ειδος στο οποιο ανηκει. αυτο ειναι λαθος; ή πρεπει να τις καταταξω μονο στο ειδος τους ας πουμε δραμα.
για παραδειγμα, εχω βαλει ετικετες για την ταινια blue jasmine:
Θλιμμένη τζασμίν, δράμα, blue jasmine, ταινία
4 ετικετες για μια ταινια. θα πρεπει να το αφισω ετσι ή να βάλω μόνο μια ετικέτα : δράμα
ευχαριστω πολύ

Ανώνυμος είπε...

ntinos! καλησπερα και απο εμενα, θα ηθελα να ρωτησω το εξης: εκανα ενα blog, εχω 4 αναρτησεις, οταν μπαινω στο blog, μου δειχνει παντα την τελευταια αναρτηση, ομως εγω θα ηθελα να βλεπω την πρωτη, πως γινεται αυτο; ευχαριστω θερμα εκ των προτερων!!!

Ανώνυμος είπε...

ntinos! καλησπερα και απο εμενα, θα ηθελα να ρωτησω το εξης: εκανα ενα blog, εχω 4 αναρτησεις, οταν μπαινω στο blog, μου δειχνει παντα την τελευταια αναρτηση, ομως εγω θα ηθελα να βλεπω την πρωτη, πως γινεται αυτο; ευχαριστω θερμα εκ των προτερων!!!

χεροκάμωτο' 78-Ρένα Κομνηνού είπε...

καλησπέρα, ψάχνω να αριθμήσω ετικέτες γιατί θέλω να τις χρησιμοποιήσω σαν περιεχόμενα, κεφάλαια βιβλίου ας πούμε..Αρχίζω κανονικά από 1,2,3, όταν φτάσω όμως στο 10, το πηγαίνει μετά το 1 και μετά συνεχίζει 11,12 κλπ, οπότε η σειρά χάνεται.Ξέρει κάποιος κάτι;;Πολύ ευχαριστώ!

Papadamos Konstantinos είπε...

Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Να είσαι καλά!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλώ το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
© Copyright 2009-14 bloggertips.gr | All rights reserved. | Επικοινωνία | LK Magazine v2 from Lasantha | Πίσω στην ΚΟΡΥΦΗ | | Subscribe in a reader (Google,Yahoo κα)

* free blogger tips,tricks,gadgets,widgets,templates,themes,help,hacks,design,domains,xml,html,blogspot.gr *