Latest Blog News: Διαβάζετε πάντα και τα ΣΧΟΛΙΑ των αναρτήσεων!

Δημιουργία και προσθήκη φόρμας επικοινωνίας (contact form) στο blog σας βήμα-βήμα


Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF

Καλησπέρα στους αναγνώστες του bloggertips.gr

Σήμερα θα δούμε πως μπορείτε να δημιουργήσετε και να προσθέσετε μια φόρμα επικοινωνίας (contact form) στο blog σας.

Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες που επιτελούν αυτή τη λειτουργία.
Εμείς θα χρησιμοποιήσουμε τη σελίδα emailmeform.com, η οποία είναι μία από τις καλύτερες, πλην δυσκολότερες στο είδος της.
Ένα παράδειγμα για το πως θα δείχνει η φόρμα επικοινωνίας που θα προσθέσετε μπορείτε να δείτε στο Web in Greece, blog παρουσιάσεων ιστοσελίδων (ανοίγει σε νέα καρτέλα!).

Δημιουργία Φόρμας Επικοινωνίας:


1. Μπαίνουμε στην αρχική σελίδα του EmailMeForm.
Πρέπει να κάνουμε εγγραφή για να συνεχίσουμε, οπότε κάνουμε κλικ στο:

2. Στη σελίδα που θα μας εμφανιστεί, συμπληρώνουμε τα στοιχεία που ζητάει και κάνουμε κλικ στο "I agree to EmailMeForm Terms of Service".


3. Αφού κάνουμε τα παραπάνω, κάνουμε κλικ στο:

4. Λογικά θα μας εμφανιστεί η παρακάτω σελίδα, η οποία μας ευχαριστεί και μας λέει να τσεκάρουμε το e-mail μας για να ενεργοποιήσουμε το λογαριασμό μας.


5. Συνδεόμαστε στο e-mail μας, ανοίγουμε το μήνυμα από το EmailMeForm (ψάξτε στα ανεπιθύμητα/spam αν δεν το δείτε στα εισερχόμενα) και κάνουμε κλικ στο μοναδικό link που περιέχεται στο μήνυμα, το οποίο θα μοιάζει με αυτό:
http://www.emailmeform.com/builder/account/signup_confirm/1fd9FiR7heLaopk6bZDY93raySE73n4Wc

6. Αφού κάνουμε κλικ στο link που είπαμε παραπάνω, η σελίδα που θα εμφανιστεί μας λέει πως έγινε η ενεργοποίηση του λογαριασμού μας. Επιπλέον, στο μήνυμα που θα εμφανιστεί λέει "Please click here to go into your Form Manager". Κάνουμε κλικ στο "here" και συνεχίζουμε.


7. Στη σελίδα που θα εμφανιστεί, κάνουμε κλικ στο: και στη συνέχεια κάνουμε κλικ στην πρώτη επιλογή "Go to the Template section. I'd like to choose from a list of pre-made forms" για να διαλέξουμε μια φόρμα από τις ήδη υπάρχουσες.

8. Από το μενού αριστερά, φροντίζουμε να είναι επιλεγμένο το "Contact Form" και πατάμε:


9. Λογικά εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο:


10. Ήρθε η ώρα να προσαρμόσουμε τη φόρμα επικοινωνίας στα δεδομένα μας:

Είμαστε στο Form Settings και επεξεργαζόμαστε την αριστερή στήλη:

Form Title: Ο τίτλος, το όνομα της φόρμας μας. Μπορείτε π.χ. να την ονομάσετε "Επικοινωνία", "Contact" ή ό,τι άλλο θέλετε. Αν δε θέλετε να εμφανίζεται τίτλος, απλά "ξετικάρετε" το "show on form".
Description: Μια περιγραφή για τη φόρμα σας όπως "Συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία για να έρθετε σε επαφή μαζί μου" κ.ο.κ. Αν δε θέλετε να προσθέσετε περιγραφή, αφήνετε το πεδίο κενό.
Time Zone: Είναι η ζώνη ώρας (για να βλέπετε τη σωστή ώρα όταν έρχεται κάποιο e-mail). Επιλέγετε το "(+2:00) Eastern Europe, Harare,... κλπ". Αν ζείτε σε κάποια άλλη χώρα επιλέγετε την κατάλληλη ζώνη ώρας.
Confirmation Options: Αυτό είναι το τι θα εμφανιστεί σε αυτόν που θα επικοινωνήσει μαζί σας αφού στείλει το μήνυμα που θέλει. Αν επιλέξετε "Show Text", πατάτε "Edit Text" και μπορείτε να γράψετε κάτι σαν "Ευχαριστώ που επικοινώνησες μαζί μου". Αν επιλέξετε "Redirect URL", όταν κάποιος σας στέλνει μήνυμα, μετά θα οδηγείται στη διεύθυνση που θέτετε εσείς (μπορείτε να βάλετε την αρχική σελίδα του blog σας).
Label Placement: Είναι η στοίχιση των τίτλων των πεδίων σε σχέση με τα πεδία. Αν το αφήσετε όπως είναι προεπιλεγμένο, εμφανίζει τον τίτλο του πεδίου και από κάτω το πεδίο. Αν επιλέξετε "Left Aligned", θα εμφανίζεται δίπλα στο πεδίο ο τίτλος του στοιχισμένος αριστερά, ενώ αν επιλέξετε "Right Aligned", θα εμφανίζεται δίπλα στο πεδίο ο τίτλος του στοιχισμένος δεξιά.
Styling Options: Από εδώ αλλάζουμε γραμματοσειρά, χρώματα (καλύτερα να μην πειράξουμε τα υπόλοιπα).
Form Width: Το πλάτος της φόρμας, καλύτερα να το αφήσουμε και αυτό κενό.
Send Button Name: Το όνομα του πλήκτρου που θα πατάνε οι αναγνώστες για να επικοινωνήσουν μαζί μας. Παραδείγματα: Send, Submit, Αποστολή, Υποβολή κ.ά.
Send Button alignment: Που θέλετε να εμφανίζετε το "Send Button"; Αριστερά (left), στη μέση (middle) ή δεξιά (right);
Anti Spam: Αν είστε ένα αρκετά δημοφιλές blog, συστήνω να επιλέξετε το "Show CAPTCHA Image Verification" ή "Show reCAPTCHA Verification" (καλύτερα το δεύτερο) για να αποφύγετε τα ανεπιθύμητα email (spam emails). Από την άλλη, αν δεν είστε ιδιαίτερα γνωστός/γνωστή στο χώρο του blogging, επιλέγετε "None" (αν παρατηρήσετε πως γεμίζετε spam emails, έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε τη ρύθμιση αργότερα).


Τελειώσαμε με το "Form Settings", πάμε τώρα στο "Field Settings", όπου, για να επεξεργαστούμε ένα πεδίο, κάνουμε απλά ένα αριστερό κλικ πάνω του. Οι ρυθμίσεις για τα πεδία είναι, σε γενικές γραμμές, οι ίδιες:


Field Label: Το όνομα του πεδίου.
Options: Επιλέξτε "Required" αν θέλετε να συμπληρωθεί οπωσδήποτε το πεδίο (θα εμφανιστεί και ένας αστερίσκος δίπλα του), ενώ το "Mask Field" είναι για να μην έχετε τη δυνατότητα να βλέπετε αυτό που πληκτρολόγησε αυτός που επικοινώνησε μαζί σας (συνιστάται πάντως να μην το επιλέγετε).
Show Field to: Everyone!
Cell Align: Η στοίχιση του πεδίου. Αριστερή (left), κέντρο (center) ή δεξιά (right).
Field Size: Το μέγεθος του πεδίου. Το 30 είναι μια καλή τιμή για τα πεδία "Name, Subject, Email" αλλά όχι και για το "Message", για το οποίο υπάρχει έτοιμη, προεπιλεγμένη ρύθμιση.
Range: Από εδώ επιλέγετε να θέσετε περιορισμό για το πόσους χαρακτήρες (characters) ή πόσες λέξεις (words) θα "χωράει" το κάθε πεδίο.
Default Value: Είναι το προεπιλεγμένο κείμενο που θα έχει κάθε πεδίο, π.χ. μπορείτε να δώσετε στο πεδίο "Message" το κείμενο "εδώ γράφετε το κείμενό σας...".
Instructions for User: Εδώ μπορείτε να δώσετε οδηγίες στους αναγνώστες σας για το πως θα συμπληρώσουν σωστά τα πεδία. Ίσως δε θα ήταν και πολύ καλή ιδέα να το βάλετε όμως, αφού είναι ξεκάθαρο τι ζητάτε σε κάθε πεδίο.

11. Μετά απ 'όλα αυτά, πατάμε το κουμπί "Save Form" στον πάτο της φόρμας και στη συνέχεια επιλέγουμε το "Modify email notifications for this form".

12. Στη σελίδα που θα μας εμφανιστεί διαχειριζόμαστε τις ειδοποιήσεις που θα μας έρχονται κάθε φορά που κάποιος στέλνει email μέσω της φόρμας επικοινωνίας:


Αν θέλετε να μη βλέπετε μεγάλες ή μικρές γραμματοσειρές, χρώματα, εικόνες κ.λπ., επιλέγετε "Send Emails in Plain Text" (τα emails θα σας έρχονται με μορφή HTML).

Recipients Emails: Μπορείτε να προσθέσετε έως 10 διευθύνσεις email στις οποίες θα λαμβάνετε τα μηνύματα μέσω της φόρμας.
Message From: Εδώ επιλέγετε από ποιον θα θέλατε να λαμβάνετε τα email, από το EmailMeForm ή από τις πραγματικές διευθύνσεις των αποστολέων; Αν θέλετε το πρώτο, επιλέγετε το "EmailMeForm Website", ενώ για τη δεύτερη περίπτωση, επιλέγετε το "Retrieve Name from field x and Email from field y". Αντικαθιστάτε τα x και y με το πεδίο "Όνομα" και "Email" αντίστοιχα (αν δεν είναι ήδη επιλεγμένα).

Αν θέλετε να βλέπετε την IP διεύθυνση του αποστολέα, επιλέγετε "Show Visitor IP In Email". Προτού το επιλέξετε όμως, καλό θα ήταν να λαμβάνατε υπ 'όψιν κατά πόσο θα θέλατε εσείς οι ίδιοι να βλέπουν οι παραλήπτες των μηνυμάτων σας την IP διεύθυνσή σας.

Include data for export: Αν θέλετε να μπορείτε να κάνετε εξαγωγή των στοιχείων των αποστολέων των μηνυμάτων που σας έρχονται, κάντε κλικ στην πρώτη επιλογή. Σε αντίθετη περίπτωση, επιλέγετε το "No, do not include it".
Message Subject: Επιλέγετε "Retrieve from z", όπου z επιλέγετε το πεδίο με το θέμα του μηνύματος.

13. Κάνουμε: και επιλέγουμε το "Open new window and test notifications" αν θέλετε να δοκιμάσετε τη νέα φόρμα επικοινωνίας που μόλις δημιουργήσατε.
Αν από την άλλη είστε σίγουροι πως τα κάνατε όλα σωστά, δεν υπάρχει λόγος για αυτό, οπότε πατάτε "Take me back to the Form Manager".

Προσθήκη Φόρμας Επικοινωνίας στο blog μας:


Στη σελίδα στην οποία οδηγηθήκαμε βλέπουμε τη φόρμα επικοινωνίας που φτιάξαμε πριν λίγο και μία μπάρα με ρυθμίσεις από κάτω.

1. Εμείς χρειαζόμαστε το "Code", οπότε κάνουμε κλικ πάνω του.

2. Στη σελίδα που θα εμφανιστεί, κάνουμε κλικ στο "HTML Only", το οποίο βρίσκεται στη στήλη στο αριστερό μέρος της σελίδας, και αντιγράφουμε τον κώδικα που μας δίνει.

3. Σύνδεση στο λογαριασμό blogger.

4. Επεξεργασία αναρτήσεων > Επεξεργασία σελίδων και επιλέγουμε "ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ".

5. Βάζουμε έναν τίτλο για τη νέα σελίδα που πρόκειται να δημοσιεύσουμε και, στην "Επεξεργασία HTML" (όχι στη Σύνθεση!), κάνουμε επικόλληση τον κώδικα που κάναμε αντιγραφή προηγουμένως.

6. Αν κάνετε προεπισκόπηση, θα δείτε πως στο τέλος της φόρμας δείχνει το παρακάτω κείμενο:
Powered byEMF Web Form
Report Abuse
Αν θέλετε για οποιοδήποτε λόγο να το αφαιρέσετε, αναζητήστε πατώντας "Ctrl + F" στον κώδικα που επικολλήσατε και διαγράψτε το παρακάτω σημείο (αν έχετε αλλάξει γραμματοσειρά ή χρώματα στη φόρμα δε θα το βρείτε έτσι ακριβώς):
<div>
<font face="Verdana" size="2" color="#000000">Powered by</font><span style="position: relative; padding-left: 3px; bottom: -5px;"><img src=
"http://www.emailmeform.com/builder/images/footer-logo.png" /></span><font face="Verdana" size="2" color="#000000">EMF</font> <a style="text-decoration:none;" href="http://www.emailmeform.com/"
target="_blank"><font face="Verdana" size="2" color="#000000">Form Builder</font></a>
</div><a style="line-height:20px;font-size:70%;text-decoration:none;" href="http://www.emailmeform.com/report-abuse.html?http://www.emailmeform.com/builder/form/80df3RW2Nf1S78UpkQHnj" target=
"_blank"><font face="Verdana" size="2" color="#000000">Report Abuse</font></a>

7. Πατάμε "ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ" και τελειώσαμε!

Μετά και την παρούσα ανάρτηση, πιστεύω πως δε θα ξαναπαρουσιαστεί πρόβλημα σε κάποιον από εσάς, όσον αφορά τη σωστή επικοινωνία με τους αναγνώστες σας.
Παρ 'όλα αυτά, αν βγω ψεύτης και παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα ή κάποια απορία σχετικά με το θέμα, μη διστάσετε να αφήσετε σχόλιο από κάτω.
Παρακαλώ σεβαστείτε τα copyrigths της ανάρτησης.

Post by Secra from Web in Greece
Copyrigths: http://www.bloggertips.gr/

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

24 comments:

Αγιάσος Λέσβου είπε...

καλημερα, για blog και ιστοσελίδες http://www.glittergraphics.gr/

Ανώνυμος είπε...

Είσαι Άρχοντας!!! Ευχαριστώ πολύ!!!!!!

ola de palabras... είπε...

Καλησπέρα σας!
Συγνώμη για την άσχετη με την ανάρτησή σας ερώτηση αλλά επειδή σας έχω στείλει και ένα e-mail και δεν πήρα κάποια απάντησή σας, πήρα το θάρρος να αφήσω κι εδώ την ερώτησή μου.

Έχω επισκεφτεί κάποια blogs και είδα το εξής: Όταν κινείς το ποντίκι πάνω από οποιοδήποτε σημείο του blog, γύρω από το βελάκι εμφανίζονται κάτι πολύ ψιλά πεταλουδάκια που μετατρέπονται σε τελείτσες και μετά χάνονται. Πας το βελάκι πιο πέρα και γίνεται το ίδιο. Είναι πάρα πολύ ωραίο και δημιουργεί χαρουμενη διάθεση. Μήπως ξέρετε πως μπορώ να τοποθετήσω κάτι τέτοιο και στο δικό μου blog; Ενδεικτικά σας λέω ότι το έχω δει και στο :
http://trelogaidouri.blogspot.com/
Αν το γνωρίζετε θα χαιρόμουν πολύ να με κατατοπίσετε.
Σας ευχαριστώ.

Με εκτίμηση,
Αθηνά...

fokas mavrakis είπε...

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΨΑΧΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

zoyk είπε...

Γεια σας,εχω φαει 2 ωρες απο την ζωη μου για την φορμα αυτην και μου εχει σπασει τα νευρα...τα εχω κανει ολα απο αυτα που λες..και δν μου την βγαζει..μηπως φταιει το οτι εχω υπογραφη και το read more button??δεν ξερω τι πρεπει να κανω?μπορεις να ριξεις μια ματι εκει που λεει επικοινωνια..http://sexandpsycho.blogspot.com/ Ευχαριστω!

Secra είπε...

Δε βλέπω πουθενά στο blog σου να λέει "Επικοινωνία".
Μπορεί να φταίω εγώ, καθοδήγησέ με λίγο... :)

zoyk είπε...

κοιτα το βασικο προβλημα πρεπει να ειναι το read more button και η υπογραφη sexandpsycho.com που λεει..εγω την εβαλα παλι τωρα την επικοινωνια αν θες μπες να δεις τι εννοω..ευχαριστω!!Α και επισης κατι αλλο οσο αφορα τις σελιδες..δεν μπορω να βαζω και εκει αλλες αναρτησεις παρα μονο ενα πραγμα?η πρεπει να φτιαξω καινουργια μπαρα σελιδων.??ευχαριστω και παλι..!!

Secra είπε...

Δεν ξέρω γιατί μπορεί να είναι το read more και η υπογραφή που λες πρόβλημα...
Σίγουρα κάνεις επικόλληση τους σωστούς κωδικούς, από το "HTML Only"; Αν ναι δε μπορώ να σε βοηθήσω παραπάνω, sorry...

Tina είπε...

Καλημέρα! Προσπαθώ να βάλω to contact form σε ενα blog που φτιάχνω και δεν εμφανίζεται σωστά. Το blog είναι foodchoicediet.blogspot.com
Μήπως θα μπορούσες να μου πεις τι φταίει?Ευχαριστώ πολύ!

Secra είπε...

@Tina τι εννοείς πως δεν εμφανίζεται σωστά; Εδώ τουλάχιστον http://foodchoicediet.blogspot.com/p/blog-page_07.html δείχνει τη φόρμα μια χαρά.

Jeronimo είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Jeronimo είπε...

είναι το template μου περίεργο το εμφάνιζε σε άκυρο σημείο. το έβαλα να είναι στην sidebar ειναι το 4 πλαίσιο. Αν πατήσεις επικοινωνία σου εμφανίζει μια ανάρτηση. πάτησε το και πες μου.
mantatanews.gr

Jeronimo είπε...

το δοκίμασα σε ένα πρόχειρο blog που έχω με template του blogger και δούλεψε, τι θέλει για να εμφανιστεί και στο δικό μου?

Jeronimo είπε...

έκανα μια πατέντα, εκει που έχω καρτέλα ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ στο πανω μερος, το άλλαξα και έβαλα να μεταφέρεται στο site αυτομάτως, δες το και πες μου.

SearchReadShare είπε...

Καλησπέρα, θα ήθελα κι εγώ να βάλω μια καρτέλα ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, αλλά πρέπει να βρω πως θα φτιάξω όλα αυτά τα κουμπιά (αρχική, about, επικοινωνία κλπ.). Γίνεται πρώτα να με καθοδηγήσετε που θα βρω μια ανάρτηση (με το ψάξιμο δεν πέτυχα κάτι) για να φτιάξω την περιβόητη μπάρα με τις καρτέλες (π.χ. http://www.foodchoicediet.com/)
ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθεια σας σε προηγούμενές μου "ανησυχίε" :))

Γιολένα είπε...

γεια και χαρα
θα ηθελα αν υπαρχει τροπος αυτη η φορμα σχολιων να βγαινει κατω απο καθε αναρτηση και οχι σε ξεχωριστη σελιδα, γινεται κατι τετοιο?

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας..
οταν εμφανιζω τη σελιδα με τη φορμα παραμορφωνεται και δειχνει μονο την εικονα με τα κλειδια για αποφυγη spam καθθως και το κουμπι read more μηπως φται που εχω βαλει το αυτοματο read more? ευχαριστω!

Καραβιώτου Στέλα είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
nadiademosthenous@hotmail.com είπε...

Γεια σας!
Έχω ακολουθήσει τις οδηγίες σας και μετά την δημοσίευση της σελίδας η φόρμα επικοινωνίας εμφανίστηκε στο μπλοκ μου. όταν βγήκα όμως και προσπάθησα να μπω ξανά και να την βρω δεν τα κατάφερα. δεν βλέπω κάπου να γράφει επικοινωνία όπως το ονόμασα. τι να κάνω? έκανα κάτι λάθος?
Σας ευχαριστώ πολύ

Pr 4You είπε...

ΤΟ ΕΚΑΝΑ, ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ BLOG ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ, ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ Ο ΕΝΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ

Αγκαλίτσα.com είπε...

Γειά σου και συγχαρητήρια για την εύχρηστη σελίδα σου.Έκανα όλα τα βήματα για να βάλω το κουτί επικοινωνίας αλλά μου το βγάζει μισό χωρίς να μπορεί κανείς να γράψει μήνυμα κια χωρίς να φαίνεται η αποστολή!Έκανα κάποιες προσπάθειες να το διορθώσω και μου γράφει σφάλμα 404 και ότι είναι μεγάλο αρχείο για την σελίδα μου!Τί μπορώ να κάνω?Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.

peter είπε...

ΟΛΑ ΜΕΛΙ ΓΑΛΑ

Διεκπεραιώσεις Αυτοκινήτων - Προβάτου Στέλλα είπε...

Γεια σας, είχα και βάλει και εγώ αυτή τη φόρμα επικοινωνίας, αλλά με τη καινούρια ρύθμιση πλέον της Google που μας παρέχει την δυνατότητα της μετάβασης από http:// σε https://, η συγκεκριμένη φόρμα δεν είναι συμβατή..Υπάρχει κάποια λύση ώστε να μπορέσω να κρατήσω την ίδια φόρμα και να είναι ταυτόχρονα συμβατή με https://? Αν η απάντηση είναι αρνητική θα ήθελα να σας παρακαλέσω να κάνετε ένα άρθρο σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα ή αν υπάρχει κάποια καινούρια φόρμα που να είναι συμβατή, αλλά και όμορφη και με περισσότερες δυνατότητες πχ θα μπορούσε να έχει επισύναψη αρχείου..Ευχαριστώ

Διεκπεραιώσεις Αυτοκινήτων - Προβάτου Στέλλα είπε...

Γεια σας, είχα και βάλει και εγώ αυτή τη φόρμα επικοινωνίας, αλλά με τη καινούρια ρύθμιση πλέον της Google που μας παρέχει την δυνατότητα της μετάβασης από http:// σε https://, η συγκεκριμένη φόρμα δεν είναι συμβατή..Υπάρχει κάποια λύση ώστε να μπορέσω να κρατήσω την ίδια φόρμα και να είναι ταυτόχρονα συμβατή με https://? Αν η απάντηση είναι αρνητική θα ήθελα να σας παρακαλέσω να κάνετε ένα άρθρο σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα ή αν υπάρχει κάποια καινούρια φόρμα που να είναι συμβατή, αλλά και όμορφη και με περισσότερες δυνατότητες πχ θα μπορούσε να έχει επισύναψη αρχείου..Ευχαριστώ

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλώ το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
© Copyright 2009-14 bloggertips.gr | All rights reserved. | Επικοινωνία | LK Magazine v2 from Lasantha | Πίσω στην ΚΟΡΥΦΗ | | Subscribe in a reader (Google,Yahoo κα)

* free blogger tips,tricks,gadgets,widgets,templates,themes,help,hacks,design,domains,xml,html,blogspot.gr *