Latest Blog News: Διαβάζετε πάντα και τα ΣΧΟΛΙΑ των αναρτήσεων!

Αυτόματος εντοπισμός της εικόνας ανάρτησης κατά το share στο facebook


Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF

Καλησπέρα στους αναγνώστες του bloggertips.gr.


Αναρωτηθείτε μισό λεπτό, πόσες φορές θελήσατε να ποστάρετε κάτι στο facebook και σας έβγαζε μια "άκυρη" σε σχέση με το θέμα σας φωτογραφία;

Αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε σήμερα είναι να θέσουμε μια συγκεκριμένη εικόνα η οποία θα εμφανίζεται όταν κάποιος ποστάρει στο facebook κάτι (δηλαδή κάποιο link) που οδηγεί στη σελίδα σας. Και αυτό θα το πετύχουμε με τα meta tags, για τα οποία έχουμε μιλήσει παλαιότερα.

Αυτή η συγκεκριμένη εικόνα δε θα είναι άλλη φυσικά από την εικόνα που περιλαμβάνεται στην ανάρτηση στο blog σας!

Λοιπόν, η διαδικασία είναι σχετικά απλή και γρήγορη:

1. Σύνδεση στο λογαριασμό blogger
2. Επεξεργασία HTML
3. Με Ctrl + F αναζητούμε το </head> και μετά από αυτό, δηλαδή ακριβώς από κάτω κάνουμε επικόλληση τον παρακάτω κώδικα:

<b:if cond='data:blog.postImageThumbnailUrl'>
<meta expr:content='data:blog.postImageThumbnailUrl' property='og:image'/>
<b:else/>
<meta content='http://www.yooter.com/images/pagenotfound.jpg' property='og:image'/>
</b:if>

Μπορείτε να αλλάξετε την εικόνα που έχω σε επισημάνει με αυτόν τον τρόπο -->τρόπος<-- με κάποια της επιλογής σας (είναι η προ-επιλεγμένη εικόνα που θα εμφανίζεται όταν δεν έχετε προσθέσει εικόνα στην ανάρτησή σας).

4. Αποθήκευση προτύπου και είστε έτοιμοι!

Πηγή
Copyrights: http://www.bloggertips.gr/


Post by Secra from Web Reviews

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

23 comments:

Astrea είπε...

Πολύ καλή ανάρτηση με προβλημάτιζε καιρό..Έχω και ένα άλλο πρόβλημα με τις κατηγορίες-υποκαρτέλες..Θέλω μόλις μπαίνει κάποιος στο μπλόγκ μου να βλέπει μια μπάρα με κατηγορίες που να λένε UFO-ATIA AΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ-ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΜΕΛΕΤΕΣ κλπ..και να βάλω μέσα στις κατηγορίες τις αντίστοιχες αναρτήσεις..έχω διαβάσει σχετική ανάρτησή σου αλλά δεν μπόρεσα να το κάνω..θα περιμένω απάντηση..η εδώ η στο mail:mystirioskosmos@hotmail.com

Ευχαριστώ!

Secra είπε...

Γεια σου Astrea.

Για τη λίστα που θες να φτιάξεις μπορείς να δεις μια από τις παρακάτω αναρτήσεις: http://www.bloggertips.gr/search/label/menus

Κάποτε είχαμε ασχοληθεί και στο forum με το πρόβλημα που έχεις: http://forum.bloggertips.gr/blog-td3539374i20.html#a3684917

Μπορείς να τα δεις και αν δεν καταφέρεις και πάλι να το κάνεις, άφησε εδώ το σχόλιό σου και θα σου στείλω email να το κάνουμε μαζί.

Astrea είπε...

Καλησπέρα..αρχικά να σου πω πως το παραπανω tip δεν δουλευει και εξακολουθει οταν κανω κατι like απο το blog και μπαινει αυτοματα στο facebook μου βγαζει μια εικονα της σημαιας της Ρωσίας!! Δεν ξέρω για ποιον λόγο..μήπως επειδή έχουν το google translate που εχει και την σημαια της ρωσιας και καπως περιπλεκεται;τι να πω...όσο για τα ποστς στο φορουμ τα διαβασα..δεν εβγαλα πολύ άκρη..κατάλαβα πως πρέπει σε κάθε θέμα να βάζω ετικέτες και να τις βάλω σε κάποιον κωδικό μετα..αλλα μέχρι εκεί..

Astrea είπε...

To κατάφερα τελικά αυτό με τις υποκαρτέλες ! όμως υπάρχει ένα πρόβλημα..ενώ όλα είναι τέλεια..μου βγάζει σε κάθε κατηγορία κατι για tiny..δεν θυμάμαι ακριβώς..τι να κάνω?

Astrea είπε...

Το έφτιαξα αλλά το έβγαλα γιατί φαινόταν άσχημο..θα μπορούσα να έχω τον κωδικό για να βάλω ετικέτες όπως σε αυτό εδώ το site αριστερά;
Και κάτι ακόμα,επειδή το περιβάλλον του blogger έχει ανανεωθεί θέλω να μάθω πως μπορώ να βάλω ένα template που έχω κατεβάσει..όλα τα tutorial είναι για το παλιό blogger και δεν το βρίσκω..

Secra είπε...

@Astrea

Δοκίμασα να κάνω share την ανάρτηση: http://mystirios-kosmos.blogspot.com/2012/02/h-x-t-1618033.html και μου έβγαλε στο facebook την εικόνα της ανάρτησης, όχι τη σημαία της Ρωσίας.

Τι ακριβώς εννοείς με τις ετικέτες αριστερά; Σε ποιο site; Αν εννοείς στο bloggertips, είναι απλό. Προσθέτεις το gadget "Ετικέτες" από Σχεδίαση > Προσθήκη gadget > Ετικέτες και επιλέγεις "Σύννεφο" και "Αποθήκευση".

Στο νέο περιβάλλον του blogger, για να ανεβάσεις κάποιο πρότυπο που έχεις βρει έτοιμο, πας "Πρότυπο" και πάνω δεξιά λέει "Δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας / Επαναφορά" > "Επιλογή αρχείου" και "Μεταφόρτωση".

Αν μπερδευτείς δεν υπάρχει πρόβλημα, πάνω δεξιά υπάρχει πάντα η δυνατότητα να επιστρέψεις στο "παλιό blogger" πατώντας το γρανάζι και μετά "Παλιά διεπαφή blogger".

Astrea είπε...

Nά'σαι καλά για όλα !!!
Μια τελευταία ερώτηση..έκανα μια δοκιμή στο πρότυπο που έχω να αλλάξω το χρώμα πίσω απο την επικεφαλίδα του μπλόγκ και έβαλα μαύρο..πως μπορώ να βάλω αυτό που είχε απο μόνο του;

Secra είπε...

Εγώ δε μπορώ να ξέρω ποιο χρώμα είχες για φόντο στην κεφαλίδα.

Μπορείς να το αλλάξεις όμως από Σχεδίαση > Σχεδιαστής προτύπων > Προηγμένη > Φόντα > Φόντο κεφαλίδας. Εκεί επιλέγεις το χρώμα που θες.

Astrea είπε...

Σε ευχαριστώ το βρήκα !
Όταν είπα πως βγάζει την σημαία της Ρωσίας εννοούσα όταν πατάω μου αρέσει στην ανάρτηση (facebook reccomend button)και το εμφανίζει στο προφίλ μου..τώρα ξέρω γω μου εμφανίζει την σημαία της αγγλίας..

Chris είπε...

καλησπερα! εχω παρατηρησει οτι οταν δημοσιευω ενα λινκ στο φβ απο το μπλογκ μου που περιεχει βιντεο δεν μου εμφανιζει στο λινκ στο φβ thumbail του βιντεο αλλα την κεντρικη εικονα του μπλογκ μου. με την παραπανω διαδικασια θα βγαλω ακρη?

Ανώνυμος είπε...

na sai kala se giwrgo! euxaristw!

teluss είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
SearchReadShare είπε...

Καλησπέρα. Ενώ μέχρι χθες όταν μοίραζα μια ανάρτηση στo FB από το blog μου, είχε την εμφάνιση: φωτο+τίτλος άρθρου, τώρα πλέον, δεν εμφανίζει τη φωτογραφία της ανάρτησης ούτε τον τίτλο της ανάρτησης, παρά το σύνδεσμο προς αυτή. Δεν ξέρω τι έκανα και χάλασε αυτή η ενέργεια. Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε να το επαναφέρω; Eυχαριστώ για το χρόνο σας.

Cosmos είπε...

Πρακτικά, έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τον/την SearchReadShare!
Αυτό το κάνει μόνο στο cosmos-watched blog μου. Στο άλλο μου, το CosmosKGr το κάνει μια χαρά ακόμα!

Δοκίμασα βέβαια και αυτό που προτείνεις εδώ, στην ανάρτηση σου αλλά τζίφος! Τα ίδια!

Έχω αρχίσει να απογοητεύομαι!!!

Όλα Free είπε...

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τη δουλειά σας. Ήθελα απλά να επιβεβαιώσω τον SearchReadShare και να εκθέσω και τη δική μου εμπειρία. Εδώ και μέρες οι μισές και παραπάνω αναρτήσεις όταν ανεβαίνουν στο facebook, δεν εμφανίζουν εικόνα, τίτλο και περιγραφή. Σε μερικές εμφανίζει, πράγμα που με κάνει να αναρωτιέμαι. Δοκίμασα διάφορα πραγματάκια που βρήκα στο διαδίκτυο (meta tags) αλλά προκοπή δεν είδα. Κάπου διάβασα πως ίσως να υπάρχει πρόβλημα με τη google και κάποιες αλλαγές που έχει κάνει. Ίδωμεν

Ανώνυμος είπε...

φιλε μου τι να σε πω εχεις σωσει κοσμο....μπραβο σου

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστω πολυ για τις αναρτησεις σας.Κανω ακριβως αυτα που λετε εδω,αλλα δεν με αφηνει να το αποθηκευσω βγαζοντας το εξης σφαλμα:
Δεν ήταν δυνατή η αποθήκευση του προτύπου σας
Βρέθηκαν περισσότερα γραφικά στοιχεία με αναγνωριστικό: HTML2. Τα αναγνωριστικά γραφικών στοιχείων πρέπει να είναι μοναδικά.

Μηπως ξερετε γιατι γινεται αυτο ??

to blog mou: paptzo.blogspot.gr

Ανώνυμος είπε...

Εμενα τπτ δν μ δουλευει σωστα απ αυτα π λετε αν κ τα κανω ετσι οπως τ λετε.... Τι κανω λαθοσ?

Unknown είπε...

και μένα δεν δούλεψε νομίζω.....

gardenforzoey@blogspot.gr

Ανώνυμος είπε...

ΕΒΑΛΑ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΑΥΤΟΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ HEAD ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ,ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΒΓΑΙΝΟΙΥΝ ΑΣΧΕΤΕΣ ΦΩΤΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΕΔΩ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ .ΕΥΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα,θέλω να κάνω μια ερώτηση γιατί έχω μπερδευτεί πολύ για το τι θα πρέπει ακριβώς να κάνω.Έχω ένα προσωπικό μπλογκ(http://littlemeandlittleyou.wordpress.com/) και έχω δημιουργήσει ένα προφιλ στο facebook έτσι ώστε να δημοσιεύω τα κείμενα μου.Στην αρχή όλα πήγαιναν μια χαρά,αλλά εδώ και λίγες μέρες,έχει αρχίσει και ενώ μου δημοσιεύει τα κείμενα,όταν πατάω στο σύνδεσμο να τα ανοίξω μου λέει πως είναι spam και μου ζητάει να πατήσω οτι δεν είναι ανεπιθύμητο,με αποτέλεσμα όπως φαντάζομαι,αν κάποιος το δει αυτό,να ανησυχήσει και να μην πατήσει να προχωρήσει στην σελίδα.Ρώτησα τι μπορώ να κάνω,και μου είπαν πως αν φτιάξω σελίδα θα διορθωθεί γιατί στα προφιλ είναι πιο αυστηρά τα πράγματα κι έτσι λογικό να το βγάζει spam.Έφτιαξα σελίδα,αλλά συνεχίζει να έχει το ίδιο πρόβλημα και δεν ξέρω τι να κάνω καθώς έτσι το facebook καταλήγει να είναι άχρηστο.Έστειλα και στην αναφορά προβλήματος στο facebook και εννοείτε δεν περίμενα καν απάντηση.
Αν είναι εύκολο θα με βοηθούσατε πολύ αν μου δίνατε κάποια ιδέα του τι μπορώ να κάνω γιατί αν συνεχίσει έτσι απλά θα πρέπει να το διαγράψω.Περιμένω την γνώμη σας.Ευχαριστώ!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΡΩΣΗΣΩ ΕΓΩ ΚΑΤΙ? ΕΧΩ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΟΠΟΤΕ ΠΑΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΟ ΛΙΝΚ ΤΟΥ BLOG ΜΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ, ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ, ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ-ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΏΣΩ ΑΥΤΟ? *ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΌΝΤΩΣ ΕΧΩ ΤΣΕΚΑΡΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ BLOG(EKEI ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΊΔΑ-ΕΙΚΟΝΑ ΚΤΛ) ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΟΥ!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!

. είπε...

Μια λυση μετα απο τοσα χρονια;

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλώ το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
© Copyright 2009-14 bloggertips.gr | All rights reserved. | Επικοινωνία | LK Magazine v2 from Lasantha | Πίσω στην ΚΟΡΥΦΗ | | Subscribe in a reader (Google,Yahoo κα)

* free blogger tips,tricks,gadgets,widgets,templates,themes,help,hacks,design,domains,xml,html,blogspot.gr *