Latest Blog News: Διαβάζετε πάντα και τα ΣΧΟΛΙΑ των αναρτήσεων!

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΣΟΥ (how to add feedburner email subscriptions box form to your blog website)


Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF


Το Feedburner προσφέρει πολλές δυνατότητες, αλλά είναι τόσο γνωστό για τη δυνατότητα του newsletter που παρέχει στους χρήστες του. Με αυτη την δυνατότητα, οι επισκέπτες μιας ιστοσελίδας μπορούν να γίνουν συνδρομητές σε αυτή και να λαμβάνουν στο e-mail τους, όλες τις νέες αναρτήσεις της. Τρομερή δυνατότητα αυτη, που πρέπει να δίνει κάθε site στους επισκέπτες του.

Το Feedburner ανήκει στην Google.
Μεγαλύτερος ανταγωνιστής του Feedburner είναι το Feedblitz, το οποίο δεν είναι πολύ κακό, αλλά δεν είναι και Feedburner.


Η εγγραφή στο Feedburner είναι δωρεάν, μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό που ήδη έχετε στο Google και σας επιτρέπει να «κάψετε» (δηλ. να εισάγετε) όσα feeds θέλετε.

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε για να αρχίσουμε να φτιάχνουμε το newsletter μας, είναι να πατήσουμε στο http://feedburner.google.com/, όπου θα εμφανιστεί η παρακάτω εικόνα:


Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουμε google λογαριασμό, που οι περισσότεροι έχουμε λόγω του blog μας. Όσοι δεν έχετε φτιάχνετε τώρα. Όσοι έχουμε συνδεόμαστε στο Feedburner με τους κωδικούς που έχουμε και στον google λογαριασμό μας.


Τώρα θα σας εμφανιστεί η παρακάτω εικόνα:


Εγώ έχω ήδη ένα feed, αυτό του johnpatra.com (εσείς λογικά δεν έχετε κανένα ακόμα). Για να σας δείξω πως θα φτιάξετε ένα νέο feed, αποφάσισα να ξεκινήσω και εγω τη δημιουργία ενός νέου feed, αυτό του http://ski-gr.blogspot.com/ που είναι ένα από τα άλλα μου blogs.

Γράφετε κι εσείς τη διεύθυνση του blog σας, επίλεγετε το "I am a Podcaster!" και πατάτε "Next".

Τώρα επιλέγουμε την πρώτη επιλογή, όπως φαίνεται παρακάτω


και πατάμε πάλι το "Next".



Τώρα γράφουμε το όνομα του feed μας και βάζουμε και τη διεύθυνση στην οποία θα ανοίγει.


Ρυθμίστε τα όπως θέλετε και πατήστε "Next" (αν δεν ξέρετε τι ρύθμιση είναι το καθένα, βάλτε τα όπως τα έχω εγώ στις εικόνες).



Ρυθμίστε τα όπως θέλετε και πατήστε "Next" (αν δεν ξέρετε τι ρύθμιση είναι το καθένα, βάλτε τα όπως τα έχω εγώ στις εικόνες).


To feed μας δημιουργήθηκε!



Δείτε τι σημαίνει η κάθε καρτέλα:

Analyze:

Περιλαμβάνει στατιστικά χρήσης των feeds σας. Εδώ μπορείτε να δείτε ποιες είναι οι δημοφιλέστερες καταχωρήσεις σας, τον αριθμό και τη συμπεριφορά των συνδρομητών σας, τον feed reader που χρησιμοποιούν, τις γεωγραφικές περιοχές από τις οποίες προέρχονται, ακόμα και να εντοπίσετε «ασυνήθιστες χρήσεις» (uncommon uses) των feeds σας.

Optimize:

Εδώ μπορείτε να βελτιώσετε τα feeds σας, κάνοντάς τα συμβατά με όλες τις πιθανές συσκευές και feedreaders, αλλά και να τα ενισχύσετε με επιπλέον λειτουργικότητες όπως: κουμπιά απευθείας παρακολούθησης από τους δημοφιλέστερους feed readers, τροποποιήσεις ειδικές για podcasters, δυνατότητα διαμοιρασμού των feeds σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, δήλωση της γεωγραφικής τοποθεσίας σας κ.α.

Publicize:

Από τις πιο ενδιαφέρουσες κατηγορίες, αφού προσφέρει εναλλακτικούς τρόπους προώθησης και παρουσίασης των feeds σας. Μερικές από τις επιλογές που περιλαμβάνει είναι η δυνατότητα δημιουργίας κινούμενων banners που εμφανίζουν τις τελευταίες καταχωρήσεις, επαναδημοσίευση των feeds σας ως περιεχόμενο ενσωματωμένο σε άλλο website, προβολή του αριθμού των συνδρομητών, αυτόματη δημοσίευση κάθε νέας καταχώρησης στο Twitter (το αγαπημένο μου) κ.α.

Monetize:

Σας δίνει τη δυνατότητα να ενσωματώσετε διαφημίσεις από το Google Adsense ανάμεσα στα feeds σας. Προϋποθέτει, ασφαλώς, να έχετε λογαριασμό στο Adsense.

Troobleshootize:

Ελέγχει την «υγεία» των feeds σας και σας δίνει συμβουλές για το πώς θα τα διατηρήσετε σε καλή κατάσταση.

Πηγή*: www.freeweird.com


Από τις καρτέλες επιλέγουμε το "Publicize", πατάμε στην επιλογή "Email subscriptions" που έχει στα δεξιά και πατάμε "Activate" για να ενεργοποιηθεί η υπηρεσία newsletter.






Τώρα αντιγράφουμε τον κωδικό, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:



Συνδεόμαστε στον blogger λογαριασμό μας από το http://draft.blogger.com/home και από τον Πανόπτη μας, πάμε στη Σχεδίαση>Στοιχεία Σελίδας>Προσθήκη gadget>HTML/JavaScript και επικολλούμε εκεί τον κωδικό που πριν αντιγράψαμε και αποθηκεύουμε το gadget.

Στη σελίδα μας θα φαίνεται έτσι:


Επεξεργασία του κωδικού:

Ο κωδικός του gadget θα είναι κάπως έτσι:

<form style="border:1px solid #ccc;padding:3px;text-align:center;" action="http://feedburner.google.com/fb/a/mailverify" method="post" target="popupwindow" onsubmit="window.open('http://feedburner.google.com/fb/a/mailverify?uri=Ski-gr', 'popupwindow', 'scrollbars=yes,width=550,height=520');return true"><p>Enter your email address:</p><p><input type="text" style="width:140px" name="email"/></p><input type="hidden" value="Ski-gr" name="uri"/><input type="hidden" name="loc" value="en_US"/><input type="submit" value="Subscribe" /><p>Delivered by <a href="http://feedburner.google.com" target="_blank">FeedBurner</a></p></form>
(ΜΗΝ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΩΔΙΚΟ ΠΟΥΘΕΝΑ! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΚΩΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ SKI-GR)


Σας έχω μαρκάρει κάποια σημεία που μπορείτε να αλλάξετε. Είναι εμφανές τι αλλάζει και που. Αν δεν τα πάτε καλά με κωδικούς, αφήστε τα όπως έχουν.

Τώρα πατώντας Ρυθμίσεις>Ροή Δικτυακού Τόπου, μπορείτε από το "Να επιτρέπονται οι ροές δεδομένων ιστολογίου" να επιλέξετε "Σύντομο", αντί για "Πλήρες".

Τι σημαίνει αυτό? Ότι στα μαιλ των συνδρομητών σας, δεν θα στέλνονται ολόκληρα τα post σας, αλλά ένα μέρος τους. Έτσι για να διαβάσουν όλο το ποστ θα πρέπει να επισκεφτούν τη σελίδα σας.

Αν θέλετε στους συνδρομητές σας, να φαίνονται ολόκληρα τα ποστ σας, αφήστε το όπως έχει στο "Πλήρες".


ΒΑΣΙΚΟ:

Εκεί που λέει "Διεύθυνση URL ανακατεύθυνσης ροής δεδομένων δημοσίευσης", πρέπει να βάλετε την διεύθυνση του feed σας από το feedburner, ώστε να γίνεται ανακατεύθυνση του κανονικού σας feed στο feedburner feed.

Τώρα μπορείτε να αλλάξετε κάτι ή να βλέπετε τα στατιστικά του feed σας από το http://feedburner.google.com/ που θα βλέπετε το feed σας όπως βλέπω εγώ τα δυο δικά μου:


Παρακαλώ αφήστε ένα σχόλιο αν θέλετε ή κάντε "Like" σε αυτό το ποστ, από το facebook κουμπάκι που έχω λίγο πιο κάτω.

Keep Blogging!
johnpatra

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

29 comments:

Evie Kounavie είπε...

Το έψαχνα από καιρό, προσπάθησα να το εγκαταστήσω μόνη μου αλλά μου φάνηκε λαβύρινθος η όλη διαδικασία και την άφησα στη μέση, τώρα πια, με τη δική σας εκπληκτική ανάλυση όλα έγιναν ξεκάθαρα και απλά!
Ευχαριστώ!

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Φιλε μου Johnpatra να εισαι καλα.

Προσπαθησα να το περάσω αλλα σε μια απο τις πρωτες καρτες κι αφού μου ζητησε να κανω και validate!!! εμφανίστηκε το εξής μήνυμα:

Your feed filesize is larger than 576K. You need to reduce its size in order for FeedBurner to process it. Tips for controlling feed file size with Blogger can be found in Tech Tips on FeedBurner Forums, our support site.

Και δεν με αφήνει όποτε το παρατησα....

bloggertips.gr είπε...

@ΘΑΝΟΣ είναι επειδή έχεις πολλές αναρτήσεις στην αρχική σελιδα και έχεις "βαρύ" feed.

bloggertips.gr είπε...

@evie σε ευχαριστω πολύ Εύη. Όντως έκανα και γαμω τις αναλύσεις εδώ!

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Καταλαβα φιλε μου δεν πειραζει....
Τουλαχιστον κατι μαθαμε.

Πάντως σε ευχαριστω που μου κανεις καλο μάθημα
Να ξερεις ότι όλα τα εμαιλ που μου στελνεις τα φυλάω σε φακελο σαν εργαλεία μπλογκ...

Να εισαι καλα

Unknown είπε...

Καταπληκτική ανάλυση και άκρως επεξηγηματική!!!
Με τη βοήθειά σου το φόρτωσα στο ιστολόγιό μου...

Ανώνυμος είπε...

Johnpatra ευχαριστώ πολύ!

Χρησιμοποίησα τη φωτογραφία σου:
http://sombrerizedtequiladay.blogspot.com/

Αν έχεις πρόβλημα πες μου να την αλλάξω...

friendshipiseverything.gr είπε...

πρωθυπουργός...

Vagelis είπε...

Μπράβο ρε φίλε, όπως πάντα κατατοπιστικότατος. Ευχαριστώ

Alexmar είπε...

Φιλε εαν και ειμαι ασχετος.
Με την αναλυτικη επεξηγηση που εκανες πιστευω καταφερα να το ολοκληρωσω.
Ευχαριστω πολυ.
Ευχομαι οτι καλυτερο

Believer είπε...

Τήν καλημέρα μου, σέ εύχαριστώ πολύ φίλε Γιάννη, συγχαρητήρια γιατί προσφέρεις στόν συνάθρωπό σου, πάντα τέτοια.

Μανάρη Φαίη είπε...

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΑΘΡΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ!!!ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!
ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ..ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ Ε-ΜΑΙΛ ΤΟΥ ΕΓΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ/Ε-ΜΑΙΛ ΠΟΥ ΤΟ ΒΛΕΠΩ?

downloadcorfu.blogspot.com είπε...

Johnpatra,
να είσαι πάντα καλά φίλε μου.Με έχεις βοηθήσει αφάνταστα για να δημιουργήσω το μπλογκ μου.
Σε ευχαριστώ πολύ.

Ιερόσυλος είπε...

Σήμερα ήμουν από το πρωί στο site sou και το "έλιωσα". Ευχαριστώ για όλα!

Akis είπε...

Από εχθές τα rss feeds του βlog μου δεν λειτουργούν (το πρόβλημα το έχουν και άλλοι bloggers).

Όταν πας να εγγραφείς στα rss βγάζει μήνυμα λάθους αυτό
Internal error: bX-qx6n21
Καμιά λύση;

maksel είπε...

Ευχαριστω καταπληκτικη δουλεια..

Mavblogger είπε...

Πραγματικά εξαιρετική βοήθεια ακόμη και για αρχάριους... Μου έλυσε τα χέρια. Γενικά εξαιρετικά όλα τα άρθρα σου. ΜΠΡΑΒΟ!!!

ell-sxo είπε...

παιδια καλησπερα

Ενα μπραβο για τις αναλυτικες οδηγιες.
Μηπως ξερει κανεις εαν γινεται και πως, να στελνεις μονο τις αναρτησεις που θες και οταν θες;

ευχαριστω

Ανώνυμος είπε...

φίλε να είσαι καλά μόλις το τελειοποίησα μας έχεις βοηθήσει πάρα πολύ

gmark1000 είπε...

εισαι θεος ευχαριστω πολυ

teo είπε...

Φίλε με βοήθησες αρκετά. Να είσαι καλά :) keep blogging ;)

http://happy-kilkis.blogspot.gr

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστούμε πολύ για τη βοήθεια. είναι πραγματικά πολύτιμη

Αγγελική είπε...

Καλησπέρα. Πράγματι μπράβο και είναι πολύ αναλυτικες οι οδηγίες σου. Θα ήθελα να σε ρωτήσω τα εξής: Αν αντίστοιχα μπορεί να γίνουν τα παραπάνω και σε wordpress (ψάχνω μηνες κάτι τέτοιο και δεν μπορώ να βρω πουθενά, αν μπορούσες να με παραπέμπψεις σε κάποιο αντίστοιχο παράδειγμα θα ήμουν ευγνώμων), και επίσης, αν γίνεται όταν προσθέτω το mail ώστε να γραφτεί κάποιος, να μην χρειάζεται μετά επιβεβάιωση (Το wordpress, δυστυχώς, έτσι λειτουργεί, δηλ. μπορεί να προσθέσω 40 mail που μου έχουν δώσει ένα ένα, όμως μετά στέλνεται από το wordpress ένα mail επιβεβαίωσης σε καθέναν, δηλ δεν μπορεί να γίνει απευθείας προσθήκη.
Αν θα μπορούσες να με βοηθήσεις θα ήταν πολύ καλό.
Χαιρετώ

Ασθενής είπε...

Καλησπέρα, μήπως ξέρεις γιατί δεν εγκρίνεται το feed url εδώ
http://feedvalidator.org/μου εμφανίζει:This feed does not validate.

line 7, column 66: Undefined item element: app:edited [help]
με αποτέλεσμα να μην κάνει δημοσιεύσεις μέσω dlvr στο facebook.

Chryssa Skop είπε...

ευχαριστουμε πολυ για την πολυ χρησιμη αναλυση.
εχω μια ερωτηση. αυτο το κανουμε μια φορα και απο εκει και περα οποια νεα αναρτηση θα στελνεται σε μειλ ή για καθε καινουργιο ποστ θα πρεπει να κανουμε ενα feed burn;
ευχαριστω

bloggertips.gr είπε...

Το κάνεις μόνο μια φορά.

Mama Tzini είπε...

Ευχαριστώ πολύ

3dpower group είπε...

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΗΤΑΝ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ.
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Unknown είπε...

Πολυ ξεκάθαρες οι οδηγίες σου!!! Ευχαριστούμε πολυ! Για καποιο λογο ομως σταμάτησε ξαφνικά να στέλνει τα email ενω έστελνε κανονικα!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλώ το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
© Copyright 2009-14 bloggertips.gr | All rights reserved. | Επικοινωνία | LK Magazine v2 from Lasantha | Πίσω στην ΚΟΡΥΦΗ | | Subscribe in a reader (Google,Yahoo κα)

* free blogger tips,tricks,gadgets,widgets,templates,themes,help,hacks,design,domains,xml,html,blogspot.gr *