Latest Blog News: Διαβάζετε πάντα και τα ΣΧΟΛΙΑ των αναρτήσεων!

Λουκέτο στο gamato.info


Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF

Στη σύλληψη των 6 διαχειριστών της δημοφιλούς ιστοσελίδας gamato.info προχώρησε η αστυνομία την Τετάρτη (10/3). Σύμφωνα πάντως με την Αστυνομία, 12 είναι διαχειριστές του site, δύο εκ των οποίων βρίσκονται στην Ολλανδία.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μετά από μηνύσεις και καταγγελίες από 10 εταιρείες κινηματογράφου και μουσικής, αλλά και από μία εταιρεία προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων.

Πηγές αναφέρουν πως η επιχείρηση της αστυνομίας ξεκίνησε με την προσφυγή εκπροσώπου της Εταιρείας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η επιχείρηση της αστυνομίας ξεκίνησε την Τρίτη (9/3) το βράδυ, και μετά από τις έρευνες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 3 άτομα στην Αθήνα. Παράλληλα, άλλοι τρεις συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται στη Ρόδο και στην Πέλλα.

Έχει σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος συνολικά 12 ατόμων και έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την Interpol για δύο διαχειριστές, ελληνικής καταγωγής που διαμένουν μόνιμα στην Ολλανδία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες δεν ξεπερνούν την ηλίκα των 30 ετών, ενώ ένας 29χρονος ιδιωτικός υπάλληλος, υποστήριξε κατά τη συλληψη του πως ο σκοπός τους ήταν καθαρά ιδεολογικός και πως δεν είχαν πάρει ούτε ένα ευρώ από τους χρήστες του site.

Η ταυτότητα των διαχειριστών δεν έχει γίνει γνωστή, ωστόσο δημοσιογραφικές πληροφορίες, θέλουν τον έναν να υπηρετεί ως Επαγγελματίας Οπλίτης, 5ετούς υποχρέωσης στη Λάρισα, ενώ ανάμεσα τους βρίσκεται και ένας μουσικός από την Αριδαία. Από τις έρευνες, που έγιναν, κατασχέθηκαν συνολικά 27 σκληροί δίσκοι, εκ των οποίων οι δύο εξωτερικοί, πέντε φορητοί υπολογιστές και 604 DVD.

Το gamato.info ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές, καθώς μετρούσε πάνω από 800.000 εγγεγραμμένους χρήστες όπου μπορούσαν να κατεβάσουν δωρεάν ταινίες, μουσική και λογισμικά.

Ο τζίρος δε, σύμφωνα με τις καταγγελίες, για τους διαχειριστές ανέρχεται
σε εκατομμύρια ευρώ.

Τόσο το gamato.info όσο και άλλα ελληνικά torrent sites έχουν κλείσει από την Τετάρτη το πρωί, ενώ ήδη έχουν σχηματιστεί και τα πρώτα γκρουπ υποστήριξης της διάσημης ιστοσελίδας σε πολλά fora στο διαδίκτυο.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω site αναγκάζεται να κλείσει, αφού και το φθινόπωρο του 2009 είχε διακόψει τη λειτουργία του μετά από προσφυγές εταιρειών εναντίον του, αλλά είχε επανέλθει μετά από μερικές εβδομάδες.

Τρίτη στο παράνομο download η Ελλάδα

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας, σύμφωνα με μελέτη, που εκπονήθηκε από διεθνή εταιρία ερευνών, η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, με υψηλότερο ποσοστό πειρατείας (57%), ενώ τις άλλες δύο θέσεις καταλαμβάνουν η Βουλγαρία με 68% και η Ρουμανία με 66%.

Η λιανική αξία μόνο για παράνομο λογισμικό, που αντιπροσωπεύει το απολεσθέν εισόδημα για την παγκόσμια βιομηχανία λογισμικού, ξεπέρασε το όριο των 50 δισ. δολαρίων για πρώτη φορά το 2009.

Για την Ελλάδα οι οικονομικές απώλειες ανέρχονται σε 171 εκατ. ευρώ, μόνο για παράνομο λογισμικό, χωρίς να απολογίζονται οι απώλειες από τις ισοτιμίες, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, εάν προσθέσουμε και τα πνευματικά δικαιώματα απο τις κινηματογραφικές ταινίες, τραγούδια, παιχνίδια και άλλα, «οι απώλειες τα τελευταία 7 χρόνια, όπως εκτιμούν οι εταιρίες, πλησιάζουν συνολικά το 1 δισ. ευρώ, το οποίο μεταφράζεται σε λιγότερες θέσεις εργασίας και μειωμένη ανταγωνιστικότητα για τον εγχώριο κλάδο της πληροφορικής, μουσικής και θεαμάτων».



Digital Crete

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

4 comments:

Diomidis είπε...

δηλαδη οσοι εχουμε στα blog μας links για κατεβασμα μουσικης κινδυνευουμε με συλληψη;

admin είπε...

ΟΧΙ!!!

bloggertips.gr είπε...

@Κωστα δυστυχως ναι..

@Διομηδη για συλληψη οχι αλλα εχουν κλεισει μπλογκς για αυτον τον λογο.

Apokalipsis999 είπε...

ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΓΑΜΑΤΟ, ΘΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΑΝ ΚΙΟΛΑΣ; ΠΟΛΥ ΑΦΕΛΕΣ ΑΥΤΟ!
ΑΜΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟ DOWNLOAD, ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΟΣΟ ΘΑ ΘΕΛΑΝΕ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ...

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλώ το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
© Copyright 2009-14 bloggertips.gr | All rights reserved. | Επικοινωνία | LK Magazine v2 from Lasantha | Πίσω στην ΚΟΡΥΦΗ | | Subscribe in a reader (Google,Yahoo κα)

* free blogger tips,tricks,gadgets,widgets,templates,themes,help,hacks,design,domains,xml,html,blogspot.gr *